Sport.be

Veldrijden

Mathieu Van der Poel sluit af met zege nummer 32

25.02.2018 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. De 23-jarige Nederlander rondde de solo die hij op drie ronden van het einde opzette netjes af. Laurens Sweeck werd tweede en de oudere broer van de winnaar, David Van der Poel, derde.

Het was Nederland boven net na de start. Mathieu Van der Poel, David Van der Poel, Lars Van der Haar en Corné Van Kessel sloegen meteen een kloof. Van Kessel moest er net voor het ingaan van de tweede ronde voorin af en zakte terug naar een groepje met Laurens Sweeck, Toon Aerts en Tim Merlier.

Voorin stokte het tempo en zo trokken zes leiders de derde ronde in. Dat waren David en Mathieu Van der Poel, Lars Van der Haar, Tim Merlier, Laurens Sweeck en Toon Aerts. Aerts en David van der Poel namen wat voorsprong, maar moesten halfcross weer het gezelschap dulden van Sweeck en Van der Haar. Mathieu van der Poel bleef de fouten opstapelen en zakte zelfs even terug naar de zevende plaats.

Sweeck trok de laatste vier ronden in met een geringe voorsprong op Mathieu Van der Poel, die zich helemaal herpakt had, Van der Haar en Aerts. Wat verderop volgde Merlier. Na een foutje van Sweeck sloten de drie achtervolgers bij hem aan. Voor Mathieu Van der Poel het sein om zijn turbo aan te zetten. Op drie ronden van het einde reed hij in een flits weg van de rest. In de strijd om de tweede plaats kon Sweeck zich nog loswrikken uit de achtervolgende groep.

Van der Poel sluit het eizoen af met 32 zeges. "Ik was de hele tijd op mezelf aan het vloeken. Ik startte met het verkeerde materiaal en ik maakte een pak fouten", sprak Van der Poel na de cross. "Op een gegeven moment had ik me er al bij neergelegd dat ik hier niet zou winnen. Tot die fietswissel en ik opnieuw moed kreeg. Ik raapte renner voor renner op, tot ik alleen aan de leiding kwam. Nummer 32 is binnen. Dit was een uniek seizoen. Of ik dit ooit nog eens kan over doen is de vraag. Voor mij mag het hoor. En wat ook leuk is, is dat mijn broertje met mij nog eens mee op het podium mocht."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer