Sport.be

Veldrijden

Sels wint Sluitingsprijs, Cant komt zwaar ten val

25.02.2018 | Erik Duchateau

Belga

Loes Sels heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Zij haalde het voor de Nederlanders Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. Laura Verdonschot viel net naast het podium. Sanne Cant kwam zwaar ten val en moest opgeven.

Sels nam de beste start, gevolgd door het hele pak. Vanuit de achtergrond knokte de Nederlandse Annemarie Worst zich naar de kop van de wedstrijd. Voor Sanne Cant ging het allemaal te traag en zij plaatste net voor halfcross een snedige demarrage. Zij sloeg meteen een kloof, maar reed zich vervolgens vast in het zand en zag zo Worst en Sels opnieuw bij haar aansluiten.

Cant wou haar fout meteen rechtzetten, maar kwam dan in contact met Worst en sloeg hard tegen de grond. De wereldkampioene greep meteen naar haar rechterknie en besloot om op te geven. Door het uitvallen van Cant lag de weg open voor Sels en Worst om te strijden om de zege.

Sels verdapperde in volle finale en liet Worst achter zich. Laatstgenoemde werd zelfs nog ingehaald door haar landgenote Maud Kaptheijns. Sels kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden.

AERTS WINT BIJ BELOFTEN

Bij de beloften ging zege naar Thijs Aerts. Hij haalde het van de Tsjech Adam Toupalik. Stijn Caluwé eindigde als vierde net na Yannick Peeters. Peeters week in de sprint met twee echter van zijn lijn af en werd een plaatsje teruggezet door de wedstrijdcommissarissen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer