Sport.be

Veldrijden

Meeusen springt over 60 centimeter, Van der Poel en Cant hebben beste balans

21.02.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Tom Meeusen heeft op de Cyclocross Masters in Waregem zijn favorietenrol in de Ion High Jump-competitie waargemaakt. Een sprong over 60 centimeter volstond om de zege veilig te stellen. Mathieu van der Poel en Sanne Cant waren de beste in de 'Hold your horses'-uitdaging.

Een jaar geleden sprong Jan Denuwelaere in de Ion High Jump nog over 80 centimeter, maar woensdag moest de West-Vlaming wegens ziekte forfait geven. Zo werd Tom Meeusen de gedoodverfde topfavoriet om net als in 2016 de hoogspringcompetitie op een fiets op zijn naam te schrijven.

Eli Iserbyt, de wereldkampioen bij de beloften, moest al op 40 centimeter de strijd staken en ook voor Mathieu van der Poel was er op 55 centimeter al een vroege exit. Uiteindelijk bleven Rob Peeters en Tom Meeusen na de kaap van 60 centimeter als laatsten over.

Peeters had al twee keer de lat laten vallen en ging ook bij zijn eerste poging op 65 centimeter in de fout: einde wedstrijd voor de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De zege voor Meeusen was dus al binnen. Restte alleen nog de vraag: welke hoogte kwam er achter zijn naam. Een beetje verrassend geraakte ook de Antwerpenaar niet over 65 centimeter. Geen nieuw record dus, maar wel een triomf voor de ploegmaat van Van der Poel.

"De hoogte is niet uitzonderlijk", besefte Meeusen, "maar ik heb dit seizoen last gehad van een polsblessure. Daardoor was het wat moeilijker om aan mijn stuur te trekken. Toch ben ik blij met deze overwinning. Ik heb dit jaar niet veel gewonnen, dan is het leuk om toch eens de beste te zijn."

VAN DER POEL EN CANT HEBBEN DE BESTE BALANS

De eerste editie van 'Hold your horses' zorgde meteen voor spektakel. De competitie waarbij de rensters na een eerste startschot eerst moesten surplacen op een strook tussen start- en aankomstlijn zorgde voor leuke beelden. Zo bleven Van der Poel en co secondenlang springen op hun fiets op enkele centimeters om dan bij een tweede startschot de gashendel helemaal open te draaien. Wie voet aan de grond zette, was verloren. Het was balanceren op een slappe koord. In de finale probeerde Thijs Aerts de concurrentie te verrassen, maar de Belgische kampioen was iets te enthousiast en verloor zijn balans.

Van der Poel toonde zich ook hier heer en meester en won de competitie. Bij de dames zette Sanne Cant haar technische suprematie in de verf. "Een hele leuke uitdaging", vond de wereldkampioene. "Zo balanceren op een fiets, daar ben ik best wel goed in. Dat was vandaag toch een voordeel ten opzichte van de andere dames."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer