Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: '30ste zege toont superseizoen aan'

18.02.2018 | Liene Geysen

Belga

Nummer 30 is binnen voor Mathieu van der Poel. Maar ook Laurens Sweeck mag trots terugkijken op de cross. Hij blijft mysterieus omtrent zijn nieuwe ploeg. Meeusen vervolledigde het podium en was daar uitermate blij mee. Lees hier de reacties.

In eigen land reed van der Poel zondag, tijdens de Vestingcross in Hulst, opnieuw iedereen naar huis. De Europese kampioen evenaart daarmee het record van Sven Nys die in het seizoen 2006-2007 eveneens dertig zeges behaalde.

"Ik vond hier een parcours dat me echt op het lijf is geschreven. En ik had natuurlijk de motivatie om mijn dertigste zege van het seizoen te boeken in Hulst", begon Mathieu van der Poel. "Ik kreeg op het einde van de cross een bordje met het getal 30 op. Ik vond het dan ook leuk om daarmee de eindmeet te overschrijden. Let wel, dit was zeker niet afgesproken. Natuurlijk had ik er rekening mee gehouden dat ik vandaag voor de dertigste keer zou kunnen winnen. Bovendien was ik even met mijn broer op pad. We beslisten meteen om met twee door te gaan, maar plots kwam ik alleen te zitten en ben dan maar blijven doorgaan. Deze dertigste zege doet deugd. Het toont aan welk superseizoen ik heb. Had iemand dit ooit gezegd voor de start van het seizoen dan zou ik toch wel raar gekeken hebben, maar het is nu eenmaal een feit. En het kunnen er misschien nog meer worden", lachte Van der Poel.

'Lang achter de feiten aangereden'

Laurens Sweeck (Era-Circus) kon zondag in het Nederlandse Hulst beslag leggen op de dichtste ereplaats. Volgend seizoen verkast Sweeck naar een andere ploeg, maar wie zijn nieuwe werkgever wordt, wil hij nog niet kwijt.

"Ik heb omzeggens een hele cross achter de feiten aan gereden tot ik op twee ronden van het einde plots aansluiting kreeg voorin", verduidelijkte Laurens Sweeck. "We raapten ook nog Michael Vanthourenhout op zodat we konden strijden voor de dichtste ereplaats. Ik had nog voldoende power in de benen om iets te forceren. Ik had een slechte start achter de rug waardoor ik moest opschuiven naar voor. Niet simpel op dit parcours, maar ik ben er wel in geslaagd. Volgend seizoen rijd ik voor een andere ploeg maar veel meer duidelijkheid kan ik hier nu nog niet over geven. Dat zal de komende weken wel gecommuniceerd worden."

'Lessen getrokken'

Tom Meeusen pakte de derde plaats en was daar uitermate blij mee. "Ik ben eigenlijk blij dat ik er op het einde van het seizoen toch wat door ben gekomen", stelde Tom Meeusen. "Ik ben al die tijd blijven werken want het vlotte in het begin van het seizoen nooit. De strijd voor de laatste podiumplaats was ongemeen spannend. Ik kon vanuit de achtergrond opschuiven naar voor en zo kon ik nog meedoen voor de tweede plaats. Uiteindelijk ben ik blij dat ik op één van die trapjes sta. Iedereen in de ploeg deed het goed, behalve ik. Ik heb wel lessen getrokken uit dit seizoen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer