Sport.be

Veldrijden

Van der Poel pakt 30ste zege van het seizoen

18.02.2018 | Liene Geysen

Belga

Mathieu van der Poel mocht ook op de vestingcross in Hulst juichen. Hij kwam als eerste over de meet en pakte zo ook zijn 30ste zege van het seizoen. Daarmee evenaart hij het het record van Sven Nys in 2007. Sweeck en Meeusen vervolledigen het podium.

Het was de 23-jarige Van der Poel die meteen als eerste het veld indook. Tim Merlier volgde in het spoor van de Nederlander, maar moest die al meteen laten rijden. De Europese kampioen milderde het tempo toen hij zag dat zijn oudere broer David naderde. Het broederpaar reed zo netjes aan de leiding. Tim Merlier zakte plots voorin weg met technische problemen en Michael Vanthourenhout posteerde zich op de derde plaats.

David van der Poel maakte op een technische strook een foutje en werd meteen bijgebeend door Michael Vanthourenhout. Achter dit duo bundelden Corné van Kessel, Quinten Hermans en Eli Iserbyt hun krachten. Zij volgden bij het ingaan van de derde ronde op 25 seconden van eenzame leider Van der Poel. Op minder dan vijf ronden van het einde kreeg David van der Poel af te rekenen met problemen aan de ketting en moest hij wisselen van fiets. Het ideale moment voor Eli Iserbyt om de Nederlander voorbij te snellen naar de derde plaats.

Halfcross reed de Europese kampioen vijftien seconden voor Michael Vanthourenhout. Tom Meeusen, Eli Iserbyt en David van der Poel moesten dan al 35 seconden goedmaken en leverden een felle strijd voor de laatste podiumplaats. Laurens Sweeck volgde wat verderop als zesde. Gaandeweg kraakte David van der Poel en hij moest Meeusen en Iserbyt laten rijden. Laurens Sweeck van zijn kant was op twee ronden van het einde bij Meeusen en Iserbyt gekomen, terwijl het beste eraf was bij Vanthourenhout. Laatstgenoemde stapelde de fouten op en werd ingehaald door het drietal Meeusen-Sweeck-Iserbyt.

Mathieu van der Poel begon met een ruime voorsprong aan de slotronde terwijl Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Tom Meeusen strijd leverden voor de tweede plaats. De Europese kampioen kwam niet meer in de problemen en haalde het voor de dertigste keer. Laurens Sweeck werd uiteindelijk nog tweede.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer