Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Blij dat David mee op het podium stond'

11.02.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Mathieu van der Poel is nu ook zeker van eindwinst in de Superprestige. De Nederlander was voor de 28e keer oppermachtig dit seizoen en behaalde in Hoogstraten zijn vijfde zege, na Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde en Diegem, in het regelmatigheidscriterium.

"We reden in het begin van de wedstrijd met een vrij omvangrijke groep rond. Logisch, want er stond een hevige wind en iedereen zocht wat beschutting", vertelde Van der Poel. "Ik voelde wel dat ik een versnelling in de benen had en daarom ging ik er alleen vandoor. Ik deed er alles aan om David ook mee op het podium te krijgen, maar ik hoorde dat de rest aan het terugkomen was op ons en moest de knoop door hakken. Er werd nog fel strijd geleverd achter mij en ik ben heel blij dat David uiteindelijk toch mee om de bloemen mocht."

Na de valse start bij de beloften was er bij de elite een probleem met de aankomstlijn, die een obstakel vormde omdat ze omhoog geblazen werd door de wind. "Ik zag het gebeuren net voor we de start namen. Ik nam wat gas terug toen we dat punt naderden, waardoor ik terugzakte in de groep. Maar het was hier lastig genoeg om met een goede conditie naar voor te rijden en dat gebeurde ook. Ik ben nu zo goed als zeker van de eindwinst in de Superprestige, want Wout van Aert rijdt niet meer in het veld dit seizoen. En winst in dat klassement is ook best meegenomen."

"Ik maakte wel altijd deel uit van de kopgroep of reed toch altijd in de eerste gelederen van de cross", reageerde Sweeck. "Eigenlijk was ik de hele wedstrijd aan het vechten met mezelf. Ik was dan ook blij dat soms helemaal stilviel, zodat ik wat kon recupereren. Zeker de wind maakte het zwaar. Naarmate de cross vorderde, kwam ik beter in mijn element. Op een lastige strook achtte ik mijn moment gekomen en ben ik vol doorgegaan met het gewenste resultaat. Je kan dus zeggen dat ik mijn cross goed indeelde. Achter Mathieu van der Poel tweede worden is dit seizoen steevast het hoogst haalbare. Ik doe met deze tweede plaats ook een goede zaak in het klassement. Ik stijg immers naar de derde plaats."

David van der Poel mocht nog eens met zijn broer Mathieu het podium op. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Ik had dan ook geen reservekleren mee aan de finish. Normaal rijd ik direct door naar de camper, maar nu moest ik het tentje in voor de ceremonie. Het was even improviseren, maar dat kan geen kwaad. Uiteraard ben ik blij met deze podiumplaats. Zaterdag werd ik in Lille door een valpartij genekt. Daar al had ik een goed gevoel. Hier was dat niet anders en had ik het geluk wel aan mijn zijde. Toen Mathieu versnelde, kon ik niet mee en ook voor Wout Van Aert ging het te snel. Er komen nu nog drie mooie crossen aan en ik heb de ambitie om daarin nog eens het volle pond te geven."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock