Sport.be

Veldrijden

Cant alleen leidster in Telenet Superprestige na winst in Hoogstraten

11.02.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De 27-jarige Sanne Cant heeft zondag op autoritaire wijze de Superprestigecross in Hoogstraten gewonnen. Zij zette reeds in de eerste ronde een solo op die en werkte die netjes af, meteen goed voor haar achttiende zege van het seizoen. De Nederlandse Maud Kaptheijns werd tweede en de Britse Helen Wyman finishte als derde. De Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado legde beslag op de vierde plaats voor Annemarie Worst.

Sanne Cant is met deze zege nu alleen leidster in de stand van de Superprestige met 92 punten achter haar naam. Net één meer dan Kaptheijns. Volgende week zaterdag valt in Middelkerke, met de achtste manche, het doek over de Superprestige.

Het was Sanne Cant die meteen alle aandacht opeiste en resoluut aan de leiding ging rijden. Maud Kaptheijns, die net als de wereldkampioene 77 punten telde in het klassement, kon nog even volgen maar op een zware modderige strook ontdeed Cant zich van de Nederlandse. De wereldkampioene begon aan de tweede ronde met een voorsprong van 8 seconden op Kaptheijns. Een groepje met de Britse Helen Wyman, de Italiaanse Alice Maria Arzuffi en de Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado met Annemarie Worst volgden wat verderop.

Cant bleef de wetten dicteren en Kaptheijns deed er alles aan om de kloof met haar naaste concurrente tot het minimum te beperken. Achter die twee vormde zich een groepje met Helen Wyman, Ellen Van Loy, Ceylin Del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en de Britse Nikki Brammeier. Dit gezelschap werd bij een tempoversnelling van Ceylin Del Carmen Alvarado helemaal uiteengeranseld. Helen Wyman repte zich naar de Nederlandse en liet haar snel achter.

Kaptheijns reed zich daarna vast in een afsluiting en verloor zo tijd. Cant mocht de laatste ronde aansnijden met een voorsprong van 34 seconden op Maud Kaptheijns en 39 seconden op Helen Wyman. Ceylin Del Carmen Alvarado volgde als vierde en Annemarie Worst bolde als vijfde rond. Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het ruim afgescheiden.

"Ik voelde me van bij de start best wel in orde. Ik ben direct naar de leiding gereden en die plaats heb ik niet meer afgestaan", verduidelijkte Sanne Cant. "Het was niet de bedoeling om meteen alleen op kop te komen maar ik kon toch moeilijk ineens remmen en wachten op de rest. Ik heb wel mijn eigen ding kunnen doen. Zo is het plezant crossen."

"Volgende week valt de beslissing over de Superprestige. Er komt sowieso een mooie tweestrijd aan. Hopelijk heeft er in Middelkerke niemand pech en is er niemand ziek zodat we in de beste omstandigheden kunnen vechten voor de overwinning en de punten. De sterkste moet daar winnen op een technisch parcours", gaf Sanne Cant nog mee.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock