Sport.be

Veldrijden

Vandeputte neemt 'kleine' revanche voor WK

10.02.2018 | Kersten Steurbaut

Golazo

De Krawatencross bij de junioren is een prooi geworden voor Niels Vandeputte. Hij rondde in Lille een lange solo af. Ryan Kamp en Witse Meeussen werden twee en drie.

De openingsronde was voor Europees kampioen Loris Rouiller en Witse Meeussen, maar in het begin van de tweede ronde nam Vandeputte het heft in handen. De winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide sloeg een klein kloofje in de technische zone en diepte daarna zijn voorsprong steeds verder uit.

In de achtergrond kwa Ryan Kamp nog sterk opzetten. De Nederlander ging over Rouiller en Meeussen, maar de zege van Vandeputte kwam niet meer in gevaar.

VANDEPUTTE: 'PIJN IN DE RUG MOETEN VERBIJTEN'

Vandeputte won een week voor het WK en pakt nu ook de bloemen in zijn eerste wedstrijd na Valkenburg. "Alleen jammer dat het op het WK zelf niet lukte", sprak de renner van IKO Enertherm-Beobank, die in Valkenburg 23ste werd. "Daar had ik te veel last van de rug. De bezoekjes aan de kinesist deze week hebben deugd gedaan, al speelde de rug in het tweede deel van de wedstrijd opnieuw wat op. Ik heb de pijn moeten verbijten, maar als je op kop rijdt is dat toch iets makkelijker. Zo heb ik toch een kleine revanche voor het WK beet."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer