Sport.be

Veldrijden

Belmans wint voor eigen volk, Alvarado pakt de eindzege

10.02.2018 | Kersten Steurbaut

Golazo

Lennert Belmans heeft voor eigen volk de Krawatencross in Lille gewonnen. In de laatste manche van de DVV Trofee haalde hij het bij de nieuwelingen voor Ward Huybs en Salvador Alvarado. De Nederlander verzekerde zich van de eindzege.

In de eerste ronde vormde zich al snel een kwartet: Belmans, Huybs, Alvarado en Van Campenhout. Op het snelle parcours van de Lilse Bergen gaf het viertal elkaar geen duimbreed toe.

Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Belmans een versnelling. Zonder succes. Een sprint met vier zou beslissen over de dagzege. Daarin toonde Belmans zich de sterkste. Huybs en Alvarado werden tweede en derde.

BELMANS: 'MOOISTE ZEGE VAN HET SEIZOEN'

Voor Belmans was het al de tiende overwinning van het seizoen. "De mooiste ook", glunderde de renner van IKO Enertherm-Beobank. "Ik woon op tien minuutjes rijden van hier. Ik was er op gebrand om hier naar huis te gaan met de zege. Langs de kant stonden er veel vrienden en familie."

In de laatste rechte lijn maakte Belmans er een lange spurt van. "In de laatste bocht zag ik dat de anderen even de benen stil hielden en naar elkaar keken. Ik heb meteen vol aangezet en kon mijn inspanning tot aan de streep volhouden."

ALVARADO: 'BEKRONING VAN MIJN SEIZOEN'

De eindzege in de DVV Trofee voor nieuwelingen is voor de Nederlander Salvador Alvarado. Hij volgt op de erelijst zijn landgenoot Luke Verburg op. "Het is altijd mooi om een klassement te winnen. Samen met het NK is dit de bekroning voor mijn seizoen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer