Sport.be

Veldrijden

Roodhooft: 'Van der Poel zal voluit crossen in Lille'

09.02.2018 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel hervat dit weekend de competitie, zo maakte zijn ploegleiding vrijdag bekend. De Nederlandse kampioen gaf met maag- en darmproblemen nog verstek in Maldegem, maar komt zaterdag zeker aan de start in de DVV Verzekeringen Trofee in Lille.

"Mathieu had na het WK last van de maag en de darmen. Daarom beslisten we om hem woensdag niet te laten starten in Maldegem. In Lille is hij er weer bij. Dat is een cross die hij graag rijdt en daar wil Mathieu opnieuw voluit crossen", geeft sportdirecteur Christoph Roodhooft mee. "Of hij voldoende hersteld is? Dat is voor mij ook een open vraag. Zondag volgt Hoogstraten. Tot nader order dubbelt Mathieu van der Poel dus dit weekend."

De Krawatencross van Lille telt mee voor de DVV Verzekeringen Trofee. In dat klassement staat Van der Poel aan de leiding met 7:34 voorsprong op Toon Aerts. Zaterdag valt het doek over dit regelmatigheidscriterium. De veldrit van Hoogstraten, zondag, kadert dan weer in de Telenet Superprestige. In die rangschikking telt leider Wout Van Aert welgeteld 1 punt meer dan Van der Poel. De Nederlander verzekerde zich eerder dit seizoen wel al van de Telenet UCI Wereldbeker.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer