Sport.be

Veldrijden

Sweeck wil voor het eerst op WK-podium bij de profs

02.02.2018 | Pieter Borms

Belga

Laurens Sweeck kreeg vorig jaar op het WK zoals heel wat andere renners af te rekenen met veel lekke banden. Hij hoopt deze keer gespaard te blijven van pech en mikt op een plaats in de top vijf. "En misschien is het podium wel mogelijk."

Sweeck maakte vorige week in Hoogerheide een goede indruk en leek zelfs een tijdje mee te kunnen met Mathieu van der Poel. De Nederlander was andermaal razendsnel uit de startblokken geschoten, al moest de renner uit Schriek daarna wel zijn snelle start bekopen. Uiteindelijk eindigde hij na een mooi duel met Michael Vanthourenhout om de derde plek op een vierde plaats.

"Ik maakte er iets te veel foutjes maar stelde wel vast dat de conditie goed is", blikt hij vrijdag terug. "Alleen weet iedereen dat Mathieu en Wout er bovenuit steken. Zij zullen knokken om de regenboogtrui. Al van bij de start verwacht ik me aan een hevige strijd op dit lastige parcours waar je ook technisch je mannetje moet staan."

"Uiteraard ga ik mijn best doen", gaat de zilveren medaille van het BK verder. "Het is een WK, dan leg je je hoofd niet zomaar neer. Op een WK kan ook vanalles gebeuren. Kijk maar naar vorig jaar met de vele lekke band, dus je moet blijven rijden en het hoofd niet laten hangen."

Zelf hoopt hij op een plek in de top vijf. "We zijn met een aantal renners aan elkaar gewaagd voor die derde podiumplaats. Ik ga er voor knokken, want bij de elite slaagde ik er nog niet in om op het podium te staan." Dat is geleden van 2015, een bronzen medaille in Tabor na wereldkampioen Michael Vanthourenhout bij de beloften.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer