Sport.be

Veldrijden

Laura Verdonschot tempert de verwachtingen

01.02.2018 | Ward Bollen

Belga

Na een schitterend seizoen startte Laura Verdonschot vorig jaar met hoge verwachtingen op het WK in Bieles. Het werd uiteindelijk een vierde plaats. De voorbije maanden sukkelde de Limburgse met haar gezondheid, dus tempert ze deze keer haar ambities voor het WK voor beloften, dat zaterdag in Valkenburg gereden wordt.

"Top vijf", stelt ze, "en ergens hoop ik op het podium." Verdonschot pakte zilver op het jongste EK in Tabor. Vorig jaar werd ze vierde op het WK, het jaar voordien elfde in Heusden-Zolder. "In principe moet ik nu hoger mikken. Ik ben alweer een jaartje ouder, maar ik moet realistisch zijn. Dit was tot nu toe een echt kutseizoen en ik mag de lat niet te hoog leggen zaterdag op het WK."

De Limburgse refereert naar haar darmschimmel waardoor ze wekenlang niet op niveau was. "Uiteindelijk werd ik geholpen met antibiotica. Voor het BK kreeg ik griep en moest ik opnieuw medicijnen nemen. Die hadden een slechte invloed op mijn darmproblemen en zo raakte ik opnieuw in het oude bedje ziek. Mijn lichaam heeft hard moeten werken om te herstellen en ik ben verre van top."

Door haar ziekte miste ze de wereldbeker in Hoogerheide en trainde ze niet naar behoren in aanloop naar dit WK. "Ik voel wel dat ik terug beter aan het worden ben, "maar een training is geen wedstrijd. Ik heb dit seizoen al meer crossen geschrapt dan ik gereden heb en dat is vervelend. Ik kijk al meer uit naar het volgende seizoen, dan naar dit WK. Ik ben hier met teruggeschroefde ambities, ik moet top vijf zeggen en in mijn achterhoofd hoop ik ergens nog op een medaille. Al besef ik dat het moeilijk zal worden."

"Evie Richards is de grote favoriete. Zij rijdt heel sterk en won de wereldbeker in Namen bij de profs, maar de cross moet nog altijd gereden worden. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik vind hier een parcours dat me wel ligt en hoop gewoon een beetje op het podium."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer