Sport.be

Veldrijden

Sanne Cant start zonder stress: "Het is niet van moeten"

01.02.2018 | Pieter Borms

Belga

Sanne Cant staat zaterdag in het Nederlandse Valkenburg aan de start van haar dertiende WK. De titelverdedigster start zonder stress, maar wil liefst haar regenboogtrui niet afstaan. "Niets moet", klinkt het bij de 27-jarige Cant. "Ik heb die trui al in de kast, maar ik geef toe dat ik hem graag nog wat langer zou dragen."

Cant oogde bijzonder ontspannen op het persmoment van de Belgische ploeg in Valkenburg. Andere jaren legde ze zichzelf veel druk op, wilde ze zo graag die regenboogtrui, sinds Luxemburg 2017 heeft ze de titel vast. "Dat heeft voor mij toch veel veranderd. Het was een last die van me afviel. Eindelijk was het zo ver, had ik die titel beet. Nu heb ik die trui en al zo'n mooi palmares bij elkaar gefietst. Het is niet meer van 'moeten'. Al besef ik wel dat het raar zal zijn zonder die trui. Vorige week in Hoogerheide trok ik hem voor de laatste keer aan en dat was toch even een pijnlijk moment."

Cant verkende donderdagnamiddag het parcours en toonde zich na afloop tevreden. "Vooraf werd gezegd dat het niet voor mij was, maar ik ben echt wel 'content'. Het bevat enkele technische stukken die me best wel goed liggen en er is veel slijk. Het is misschien geen 100 procent op mijn maat, maar toch wel 99."

Zelf acht ze zich klaar om zichzelf op te volgen als wereldkampioene, maar dicht ze ook de Amerikaanse Katie Compton veel kansen toe. "Die zal hier goed voor de dag komen. Met Eva Lechner en Pauline Ferrand-Prévot houd ik ook rekening voor de medailles. Marianne Vos lijkt me niet sterk genoeg na haar ziekte, al weet je nooit natuurlijk, maar voor de regenboogtrui zal het moeilijk worden. Voorts weet ik niet goed wat ik moet verwachten van de Amerikaanse Kaitlin Keough (die tweede werd in de eindstand van de Wereldbeker). Lucinda Brand is goed en zal voor eigen volk goed voor de dag willen komen, maar dit lijkt me niet echt een parcours op haar maat."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer