Sport.be

Veldrijden

Cant en Van Aert kunnen evenveel verdienen aan een wereldtitel

22.01.2018 | Tess Elst

Belga

Voor het eerst kunnen de Belgische mannen en vrouwen evenveel geld verdienen op een WK veldrijden. De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond heeft de premies voor mannen en vrouwen gelijkgetrokken in alle WK-disciplines.

Maandagmiddag werden de selecties voor het WK veldrijden bekendgemaakt. In tegenstelling tot zijn selectie bij de mannen had Vanthourenhout geen verrassingen in petto bij de vrouwen.

Titelverdedigster Sanne Cant wordt begin februari in Valkenburg bijgestaan door Loes Sels, Kim Van de Steene, Ellen Van Loy, Karen Verhestraeten en Jolien Verschueren. Voormalig Belgisch kampioene Joyce Vanderbeken werd aangeduid als reserve.

De vrouwen zullen misschien nog een tikkeltje extra gemotiveerd zijn want voor het eerst kunnen ze net zoveel verdienen als hun mannelijke landgenoten, zo bevestigde KBWB-voorzitter Tom Van Damme net voor de bekendmaking van de WK-selectie voor Valkenburg.

"Dat is een beweging die reeds jaren geleden werd ingezet en nu hebben we besloten om de laatste stap te zetten en de premies gelijk te trekken", aldus Van Damme.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer