Sport.be

Veldrijden

Pauwels: 'Misschien wel de grootste teleurstelling uit mijn carrière'

22.01.2018 | Tess Elst

Belga

Kevin Pauwels werd voor de eerste keer in zijn profcarrière niet geselecteerd voor het WK veldrijden en dat is hard aangekomen bij de renner van Marlux-Bingoal. "Ik had gehoopt dat er rekening zou gehouden worden met mijn palmares. Ik stond de voorbije zeven WK's vijfmaal op het podium."

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte vandaag zijn selectie voor het WK veldrijden bekend. Hij had geen plaats voor Kevin Pauwels. De renner kreeg het nieuws zelf pas enkele uren voor de pers te horen. "Neen, ik ben er niet goed van", vertelt hij in een mededeling. "Ik denk wel dat ik hier een paar dagen ambetant van zal zijn. Dit had ik voor het seizoen nooit gedacht. Het is misschien wel de grootste teleurstelling uit mijn carrière."

"Sinds zondagavond hield ik er wel rekening mee, nadat ik een artikel over de selectie had gelezen." Pauwels' prestaties gaan al het hele seizoen in dalende lijn en zijn tiende plaats van zondag in de Wereldbeker in Nommay bleek de doodsteek te zijn. "Vanthourenhout vertelde me dat hij wel moeite voor me zou gedaan hebben, mocht ik in Nommay goed gereden hebben."

"Misschien was ik er de hele tijd iets te gerust in. Ik ben er weinig mee bezig geweest. Of ik nu kwaad ben? Misschien wel dat Quinten Hermans erbij is. Ik heb niets tegen die jongen. En hij is natuurlijk eerstejaarsprof. Maar de laatste tijd ben ik wel meestal voor hem geëindigd."

Pauwels heeft elf WK's bij de profs op de teller en was in al die jaren goed voor vijf keer brons. Vanthourenhout trekt de kaart van de jeugd, maar laat wel een brok ervaring thuis. "Ik had gehoopt dat er rekening zou gehouden worden met mijn palmares. Ik stond de voorbije zeven WK's vijfmaal op het podium. De twee keer dat ik niet op het podium stond, werd ik vierde of had ik pech. Ik heb nog geen enkel WK gemist, sinds 2001."

"Het parcours van Valkenburg ligt me ook heel goed. Dat heb ik de voorbije jaren getoond. En ik zou geen probleem gehad hebben om iets te doen voor de Belgische ploeg, moest dat gekund hebben."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer