Sport.be

Veldrijden

Bosmans wint tweede Kasteelcross op rij

20.01.2018 | Niels Dirkx

Belga

Wietse Bosmans (Era-Circus) heeft zaterdag voor het tweede jaar op rij de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke op zijn naam geschreven.

In deze losse cross haalde Bosmans het van Diether Sweeck en Klaas Vantornout. Toppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren niet van de partij in Zonnebeke. Zij bereiden zich voor op de Wereldbekermanche van zondag in het Franse Nommay.

Het was Jens Dekker die de beste start nam in het uitgeregende en sompige Zonnebeke, voor de 34e editie van de Kasteelcross. De Nederlander sloeg al vlug een kloofje, maar werd aan de balkjes ingelopen door onder meer Wietse Bosmans, Vincent Baestaens en Eli Iserbyt, die allen sprongen over deze hindernis. De kopgroep dikte verder aan en zo kregen we een afscheiding met tien renners.

Eli Iserbyt versnelde op zijn beurt en nam de koppositie over van Dekker. Zeven leiders trokken zo de derde ronde in. Wietse Bosmans vond dan zijn moment gekomen en trok het tempo fors de hoogte in. Meteen scheurde het en Bosmans kreeg het drietal Gianni Vermeersch, Klaas Vantornout en Diether Sweeck achter zich. Wat verderop volgden nog Rob Peeters, Nicolas Cleppe en Eli Iserbyt. Halfcross smolt alles opnieuw samen en kregen we terug zeven leiders.

Diether Sweeck schudde daarna aan de boom en meteen versplinterde de kopgroep. Bosmans zette alle zeilen bij en repte zich naar de leider. De twee sneden de voorlaatste ronde aan met een voorsprong van tien seconden op het duo Rob Peeters met Gianni Vermeersch. Klaas Vantornout posteerde zich op de vijfde plaats, met Nicolas Cleppe in zijn wiel. Diether Sweeck sloeg in een gracht tegen de vlakte en hield zo ook Bosmans even op. Sweeck kroop echter vlug recht en versnelde meteen zodat Bosmans op achterstand werd gezet.

Diether Sweeck begon aan de slotronde met drie seconden voorsprong op Wietse Bosmans, maar een valpartij dwong hem in de achtervolging. Bosmans sprokkelde echter al snel tien seconden bij mekaar en had gewonnen spel. Klaas Vantornout had zich op zijn beurt ontdaan van zijn kompanen en reed rond op een derde plaats. Deze situatie veranderde niet meer waardoor Wietse Bosmans net als vorig jaar het zegegebaar kon maken in de Berten Pilstraat.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer