Sport.be

Veldrijden

Welke outsider grijpt zijn kans in Zonnebeke?

19.01.2018 | Pieter Borms

Belga

Zaterdag staat de kasteelcross in Zonnebeke op het programma. Wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Mathieu van der Poel zullen niet van de partij zijn. Dé kans voor de outsiders om vol voor de zege te strijden.

Na het Belgisch kampioenschap in Koksijde en de Weversmisdagcross in Otegem wordt er komend weekend voor de derde keer in een week een veldrit georganiseerd in West-Vlaanderen. Deze keer is het de beurt aan Zonnebeke, in de buurt van Ieper.

Zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel past voor deze 'losse cross'. Een ideale gelegenheid voor mannen als Wietse Bosmans, Eli Iserbyt, Gianni Vermeersch, Klaas Vantornout en Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Vincent Baestaens om een gooi te doen naar de oppergaai.

Het was trouwens Wietse Bosmans die het vorig jaar haalde. Hij liet toen onder meer Vincent Baestaens en Michael Vanthourenhout achter zich. Het parcours van de veldrit, in en rond de Berten Pilstraat en het Kaspeelpark, is 2.581 meter lang waarvan de helft loopt over drassige weide- en grasgrond.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar de laureate van de 33e Kasteelcross, de Nederlandse Thalita de Jong. Zij krijgt in Zonnebeke concurrentie van onder meer Ellen Van Loy, Loes Sels, Kim Van De Steene en Jolien Verschueren. Laatstgenoemde kan rekenen op haar trouwe fans. Die hebben net als de supporters van Eli Iserbyt hun onderdak in een café in het centrum van Zonnebeke.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock