Sport.be

Veldrijden

Van der Poel soleert door weer en wind naar zege in Otegem

15.01.2018 | Tess Elst

Belga

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel mocht een dag na zijn nationale titel al opnieuw vieren. In Otegem klopte hij Belgisch kampioen Wout van Aert. Toon Aerts werd derde.

Otegem geldt traditioneel als een herkansing voor de nationale kampioenschappen. Het moest een spannende strijd worden tussen de Belgische en de Nederlandse kampioen. De snelste start was nochtans wel voor Toon Aerts, maar Van der Poel nam over en ging al in de tweede ronde solo.

Op het modderige en zware parcours keek de Nederlander niet meer achterom. Van Aert zette samen met Aerts en Vanthourenhout de achtervolging nog in, maar de kloof werd snel onoverbrugbaar. De Nederlandse kampioen reed onbedreigd een voorsprong van meer dan een halve minuut bij elkaar.

Toch ging het bij het ingaan van de laatste ronde nog bijna mis. Door een stevige windhoos waaide de dranghekken aan de aankomstlijn net voor de neus van Van der Poel om. Hij moest al zijn technische kwaliteiten tonen om overeind te blijven. Dat lukte en zo pakte hij zijn derde overwinning op rij in Otegem.

Van Aert reed naar zijn 16e tweede plaats van het seizoen. Toon Aerts mocht als derde mee op het podium.

'WINNEN WENT NOOIT'

"Deze zege doet deugd. Ook al win ik hier voor de derde keer, maar winnen went nu eenmaal nooit", stelde de Nederlander na afloop. "Ik zei voor de start nog al lachend dat we beter goed zouden doorrijden, omdat we anders kou zouden krijgen. Dat heb ik dan ook gedaan."

"Het was Toon Aerts die als eerste het tempo optrok. Ik reageerde onmiddellijk en gaf op mijn beurt fors door. Dit is hier best een lastig parcours en dan moet je proberen zo weinig mogelijk fouten te maken. Dit is echt een omloop op mijn maat. Slingeren op een glad parcours, dat heeft wel iets."

"Net voor het ingaan van de slotronde moest ik nog even bijsturen toen de nadarafsluiting naar beneden kwam. Ik had geen rekening gehouden met de stukken die aan het hek uitsteken, waar ook nog eens publiciteit aan hing. Gelukkig werd ik wel op tijd geïnformeerd door de toeschouwers voor het gevaar."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock