Sport.be

Veldrijden

Wie houdt van Aert van derde tricolore?

12.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Vijftien tweede plaatsen telt Wout van Aert (Crelan-Charles) dit seizoen al, maar zondag is Mathieu van der Poel er logischerwijs niet bij aan de Luchtmachtbasis in Koksijde en dus is de regerende wereldkampioen de topfavoriet om voor de derde keer op rij de Belgische titel in het veldrijden te veroveren.

Dit seizoen moet Van Aert al te vaak de heerschappij van Van der Poel ondergaan in het veld. Sinds november is er echter progressie merkbaar en kon onze landgenoot de Nederlander enkele keren het vuur aan de schenen leggen. Op nieuwjaarsdag in Baal leverde Van der Poel echter opnieuw een demonstratie af op de Balenberg, Van Aert vertrok nadien op trainingskamp naar Griekenland en liet zo de veldrit in Leuven aan zich voorbijgaan om de kampioenschappen in ideale omstandigheden voor te bereiden. "Hopelijk volgt er dan nog een mooie januarimaand", liet Van Aert eerder al noteren.

Op het parcours van de Duinencross in Koksijde, waar jaarlijks een prestigieuze Wereldbekermanche op het programma staat, mocht Van Aert in 2014 al eens de bloemen in ontvangst nemen. Dit seizoen werd de nog steeds maar 23-jarige Van Aert er beste Belg met een derde plaats, nadat hij winnaar Van der Poel en Lars van der Haar voor zich moest dulden. Laurens Sweeck eindigde toen op de vierde plaats, Toon Aerts - zondag meer dan waarschijnlijk de belangrijkste uitdager van Van Aert - moest er vrede nemen met de elfde stek.

De 24-jarige Toon Aerts stond dit seizoen al veertien keer op het podium en was tot nu toe deze winter de beste renner in de schaduw van de grote twee. Aerts droomt van zijn eerste podium op een Belgisch kampioenschap, vorig jaar op de Hippodroom in Oostende zat er voor hem niet meer in dan een vijfde plaats. Dan kan Laurens Sweeck mooiere adelbrieven voorleggen, met zilver in 2016 in Lille en brons vorig jaar in Oostende.

Op de belangrijke afspraken is Sweeck steevast van de partij, op zijn palmares staan dan ook Belgische titels bij de nieuwelingen (2009), junioren (2011) en beloften (2015). Tijdens de kerstperiode etaleerde hij bovendien een uitstekende vorm. Daarnaast zijn ook routinier Kevin Pauwels, die zijn seizoen nog probeert te redden, en Michael Vanthourenhout in de gaten te houden. Het antwoord volgt zondagnamiddag omstreeks 16u15.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock