Sport.be

Veldrijden

Negende titel op rij voor Sanne Cant?

12.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Sanne Cant (Iko-Beobank) kan zondag in Koksijde voor de negende keer op rij Belgisch kampioene veldrijden bij de vrouwen worden.

De 27-jarige Cant is met voorsprong de beste Belgische veldrijdster van het afgelopen decennium. Op tweede kerstdag op de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder zette ze dat nog eens extra in de verf met de honderdste zege in haar carrière. Cant is zondag dan ook topfavoriete, maar vertrok onlangs wel met zorgen op stage. Op nieuwjaarsdag in Baal kreeg ze opnieuw af te rekenen met rugproblemen, waardoor ze er niet verder geraakte dan de vierde plaats.

"Halfweg de wedstrijd begaf mijn rug het", vertelde ze toen na de finish. Haar rugproblemen waren enkele dagen eerder opgedoken in Diegem en met een stage in het Spaanse Benicassim probeerde Cant de voorbije weken het euvel te verhelpen. "Het was tijd om de batterijen terug op te laden na een drukke kerstperiode", vertelde ze eerder al. Ook vorig seizoen kende ze een slechte generale repetitie in Baal, maar stond er enige tijd later geen maat op Cant in Oostende. Net als bij de vorige editie lijkt ze ook dit jaar de meeste tegenstand te mogen verwachten van Laura Verdonschot. Ellen Van Loy moest toen vrede nemen met brons. Ook Loes Sels - in 2016 in Lille al goed voor brons - is deze keer weer een podiumkandidate.

Niet alleen de profs werken komend weekend hun Belgisch kampioenschap af. Ook de nieuwelingen, junioren en beloften strijden in Koksijde om de Belgische titels in het veld. Bij de mannen beloften is Eli Iserbyt net als vorig jaar de belangrijkste afwezige. De tweevoudige Belgische kampioen bij de junioren (2014 en 2015) moet bij de profs starten en zal dus nooit de Belgische beloftentitel veroveren. Bij zijn afwezigheid belooft het ook dit jaar een tweestrijd te worden tussen Thijs Aerts, de beloftenkampioen van 2016, en Yannick Peeters, voormalig Belgisch kampioen bij de junioren.

In de huidige minder sterke juniorenlichting is het nog koffiedik kijken wie er Toon Vandebosch mag opvolgen. Bij de tweedejaarsnieuwelingen mag een duel tussen Thibau Nys en Dante Coremans verwacht worden. De zoon van Sven Nys pakte vorig jaar ietwat onverwacht de titel bij de eerstejaarsnieuwelingen en is intussen progressie blijven maken.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong