Sport.be

Veldrijden

Venturini: 'Geslaagde terugkeer naar België'

07.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Clément Venturini keerde voor het eerst dit seizoen terug naar de Vlaamse veldritwereld. Bij zijn rentree werd hij meteen tweede. Een mooie prestatie voor een occasionele veldrijder.

"Het was mijn eerste wedstrijd in Vlaanderen", vertelde de Franse kampioen achteraf. "Het niveau is hier altijd hoger, dus ik was blij dat ik vooraan kon mee strijden. Ik heb wel pech gehad: ik ben gevallen over de beek en moest van fiets wisselen. Daardoor verloor ik contact met Corné van Kessel. Later reed hij nog verder weg van mij. Ik ben wel blij met deze podiumplaats. Vorig jaar reed ik geregeld mee met deze jongens, maar dit seizoen was het maar de eerste keer. Mijn kortstondige terugkeer naar België is geslaagd."

Volgende week hoopt hij zijn Franse veldrittitel te verlengen, maar het wereldkampioenschap zit er niet in voor Venturini. "Ik focus nu eenmaal op de weg. Dit seizoen rij ik bijvoorbeeld voorjaarsklassiekers als Milaan-San Remo, Strade Bianchi en de Giro d'Italia. Het is tof om te werken voor Romain Bardet en af en toe mijn eigen kans te grijpen in koersen als de Vierdaagse van Duinkerken die ik vorig jaar won. Mijn doel om succesvol te zijn in de WorldTour komt er nu aan." In Leuven reed hij zijn zesde veldrit van het jaar, veldritten die hij allemaal ziet als voorbereiding op wat komen gaat. "Ik heb al mijn vorige crossen gewonnen. Twee in Zwitserland, de rest in de Coupe de la France."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer