Sport.be

Veldrijden

Van Kessel: 'Elke kans gegrepen om uit schaduw van de grote twee te treden'

07.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Corné van Kessel maakte zijn favorietenrol in Leuven helemaal waar. De Telenet Fidea Lion vertrok nog voor halfkoers en pakte na Hasselt zijn tweede Soudal Classic dit seizoen.

De Nederlander was een tevreden man achteraf. "Toen Clément Venturini een foutje maakte, kon ik wegrijden. Maar ook met Michael Vanthourenhout en Pauwels in de achtervolging, kon ik mijn kloof uitbreiden", deed hij zijn relaas. "Ik maakte een klein stuurfoutje twee ronden voor het einde, waardoor ik enkele seconden moest toegeven. Sven Nys motiveerde me door te zeggen dat ik mijn eigen ding moest blijven doen. En dat is gelukt."

Met de veelwinnaars Wout van Aert en Mathieu van der Poel afwezig, beseft van Kessel dat zijn zegekansen vergroten. "In crossen als deze kan ik uit hun schaduw treden. Het is gelukt om elke kans te grijpen wat dat betreft. Het is best mogelijk dat ik bezig ben aan mijn beste seizoen uit mijn carrière. Ik sta in bijna elk klassement in de top vijf en won twee tv-crossen. Te klagen heb ik dus niet."

Sven Nys gaf tijdens de tv-uitzending van Sporza mooie complimenten aan het adres van zijn poulain Corné. Zo noemde hij de winnaar een voorbeeld voor de jongeren. "Het is prachtig om van iemand als Sven zo'n complimenten te krijgen. Ik ben 26. Dat lijkt soms oud, omdat de twee veelwinnaars nu eenmaal piepjong waren toen ze al de cross domineerden. Ik had meer tijd nodig om door te groeien, maar ik ben er wel geraakt."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer