Sport.be

Veldrijden

Van Kessel doet zijn kunstje van in Hasselt nog eens over in Leuven

07.01.2018 | Tess Elst

Belga

Corné van Kessel heeft de Soudal Classic in Leuven gewonnen. De Nederlander van Telenet Fidea Lions nam halfweg de cross afstand van Frans kampioen Venturini. Hij wint zo zijn tweede Soudal-cross van het seizoen, na die in Hasselt.

In de afwezigheid van een hele reeks toppers beloofde het een open strijd te worden in Leuven. Venturini, die voor het eerst dit seizoen in Vlaanderen kwam crossen, ging pijlsnel van start. Thijs Aerts was de eerst die naar het wiel van de Fransman sprong. Ze kregen vooraan het gezelschap van Van Kessel en Pauwels.

Het was Van Kessel die al na ronde één de concurrentie probeerde af te schudden, maar dat lukte niet meteen. Hij had een taaie klant aan Venturini en Pauwels kreeg na een valpartij steun van zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout.

De renners van Marlux-Bingoal moesten Venturini en Van Kessel uiteindelijk laten rijden. Na een halfuur cross schatte de Fransman een beekje verkeerd in en zo zat Van Kessel plots alleen. Hij twijfelde niet en trok door. Zijn voorsprong van een halve minuut bleek voldoende om uiteindelijk solo naar de zege te rijden.

Venturini deelde in de achtergrond nog wel een prikje uit en dat leverde hem plaats twee op. Vanthourenhout mocht na zijn zware val in Baal als derde mee op het podium.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer