Sport.be

Veldrijden

Dominante Sels soleert naar de zege in Leuven

07.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Golazo

Loes Sels heeft de Soudal Classic in Leuven gewonnen. Ze reed van start tot finish aan de leiding. Thalita de Jong en Carmen Alvarado mochten mee op het podium.

Loes Sels liet er van bij de start geen gras over groeien. De mama van twee zette de concurrentie meteen onder druk, waardoor ze al snel alleen kwam te zitten. Achter haar nam met Ellen Van Loy een andere ervaren dame de tweede plaats in, gevolgd door de jonge Carmen Alvarado. Sels voelde zich in haar sas op de korte hellingen en verzamelde een voorsprong van tien seconden. Van Loy weigerde te breken en gaf zich nog niet meteen gewonnen.
 
Thalita de Jong, oud-wereldkampioene en pechvogel dit seizoen, vond in het militaire domein haar goede benen terug. Ze reed naar Van Loy en Alvarado toe en nam op de weg de achtervolging over van het duo.
 
Sels terughalen zat er niet meer in voor de achtervolgers. Ze reed solo naar de overwinning. De Jong won de strijd voor plaats twee van Alvarado. Van Loy had te veel krachten verspeeld in de achtervolging en viel zo uiteindelijk naast het podium.

Sels: "Onverwachte zege"

Loes Sels won de voorbije jaren niks, maar dit seizoen nam ze al op twee Soudal Classics de zegeruiker mee naar huis. "Ik had dit vooraf niet gedacht", aldus de goedlachse mama van twee. "De conditie is al het hele jaar goed. Met de kampioenschappen in zicht weet ik niet of dit een waardemeter is. Want op het BK komen er nog een pak sterke vrouwen bij én ligt de top dicht bij elkaar. Je kan de ene week twintigste zijn en de week erna winnen. Dat maakt het bijzonder spannend."

Sels is één van de vele topvrouwen in het veld die topcross combineert met een dagjob. "Het blijft een evenwicht zoeken, gemakkelijk is dat niet. Ik heb dit jaar gekozen om minder uren te werken en zo een extra trainingsdag in de week meer te hebben. En dat loont." 

De Jong: "Tevreden met mijn rentree"

Oud-wereldkampioene Thalita de Jong kwam pas in Baal terug in het veld, maar kwam in Leuven meteen naar de tweede plaats gesneld. "Ik ben heel tevreden met deze rentree", klonk het logischerwijze. "Plezier hebben en dan zien we wel: dat was mijn mentaliteit vandaag. In de verkenning dacht ik: "Dit is een parcours die me deels ligt". Een aantal lange rechte stukken, maar evenzeer korte hellingen en technische afdalingen die me niét liggen. Ik vond het eng om naar beneden te rijden soms, want ik sukkelde om in mijn pedalen te geraken. Maar dit is zeker een mooi parcours!"
 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer