Sport.be

Veldrijden

Bellens beste junior in Leuven

07.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Golazo

Jarno Bellens heeft zich gekroond tot winnaar van de juniorencross in de Soudal Classic in Leuven. Bellens was de betere van Gerben Kuypers en Xander Geysels.

Drie junioren scheidden zich al snel af in het militaire domein in Leuven: Jarno Bellens, Gerben Kuypers en Witse Meeussen. Met nog twee ronden te gaan besloot Bellens door te trekken, waardoor Kuypers en Meeussen onder druk werden gezet. Die laatste kende echter materiaalpech bij het oprijden van de startstrook en kreeg zijn ketting niet meer gerepareerd. Even zette de onfortuinlijke Meeussen nog door, maar later gaf hij er toch de brui aan.

Vooraan was Bellens intussen de pijp uit, al bleef Kuypers steeds onder de vijftien seconden achterstand. Arno Van den Broeck leek op weg naar de derde plaats, maar in de laatste ronde kwamen eerst Xander Geysels en later Niels Vandeputte nog aansluiten. Geysels, die slecht startte en een achtervolgingsrace reed, sprintte sneller dan zijn twee kompanen om de derde plaats vast te stellen.

Bellens: "Voelde me geweldig"

Van bij de start zat de winnaar waar hij wilde zitten. "Ik zat meteen aan de leiding na de eerste bocht. Mijn intentie was om meteen vol door te trekken, maar Kuypers en Meeussen bleven er aan hangen", vertelt de vijfvoudige winnaar dit seizoen. "We bleven een drietal ronden bij elkaar. Ik besloot de vierde ronde door te trekken en net toen reed Meeussen zijn ketting kapot. Gerben bleef op een paar seconden hangen omdat ik enkele foutjes maakte. Toch werd het gat groter en groter. Met het oog op het BK van volgende week geeft me dit veel zelfvertrouwen. Ik voelde me enkel in Baal wat minder, maar nu voelde ik me geweldig."

Vorig jaar viel Bellens als eerstejaars net buiten de toptien, nu haalde hij de eerste plaats. "Dit parcours ligt me wel. Enkele klimmetjes, snel ook. Het ligt niet echt vettig, op één bochtje na. Voor de rest bolt het super snel."

Geysels: "Start gemist"

Xander Geysels startte op de eerste rij, maar toch ging het niet zoals gehoopt bij de start. "Ik misloop al te vaak mijn start, waarbij ik naar het einde van de startstrook wegzak. Daardoor moet ik zoals vandaag achtervolgen", klinkt het bij de tweedejaars. "Als ik vooraan kom, is de koers dikwijls al gereden. Ik heb ook liever een parcours met meer hoogteverschil en slijk, maar het geeft zelfvertrouwen om de week voor het BK hier het podium te halen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer