Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Een van de mooiste crossen om te winnen'

28.12.2017 | Kersten Steurbaut

Belga

Mathieu Van der Poel heeft de nul achter zijn naam bij de Azencross weggeveegd en daar genoot de Europese kampioen met volle teugen van. "Bovendien is het klassement van de DVV Trofee ook zo goed als binnen", aldus Van der Poel.

"Dit is een cross zoals ik ze heel graag heb", sprak Van der Poel na de aankomst. "Een mooi parcours met veel modder waar je naar de goede sporen moet zoeken en een fantastisch publiek. Dit is één van de mooiste crossen om te winnen. Ik zet hem in mijn persoonlijke top drie."

"De eerste rondes had ik nog even tijd nodig om erin te komen. Op een bepaald moment zakte ik zelfs terug naar de achtste plaats. Toen ik helemaal alleen voorin zat, kon ik mijn eigen ding doen en ging het allemaal veel vlotter."

Van der Poel stal zelfs enkele keren de show met een sprongetje op de brug. "In het begin was dat gewoon om tijd te winnen. Je bent veel sneller benden als je springt. Blijf je rijden, dan moet je daar even in de remmen."

Eindklassement bijna binnen

In het algemeen klassement van de DVV Trofee heeft Van der Poel na zijn vijfde zege in zes manches een voorsprong van 5:42 op Toon Aerts. Michael Vanthourenhout volgt op de derde plaats al op 7:39.

"Er mag nu al eens iets mislopen", besefte Van der Poel. "Zonder rare dingen is dat eindklassement binnen. Leuk, want ik kon het nog niet winnen." Op maandag 1 januari staat in Baal de volgende manche op het programma: de GP Sven Nys. "Net zoals Loenhout kon ik die wedstrijd nog nooit winnen. Het zou mooi zijn om die wedstrijd dan ook van mijn lijstje te schrappen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong