Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Had aanval van Mathieu niet verwacht'

16.12.2017 | Kersten Steurbaut

Belga

Ondanks zijn tweede plaats blikte Wout Van Aert tevreden terug op de Soudal Scheldecross. "Ik had alleen niet verwacht dat Mathieu in die loopstrook zou aanzetten", geeft de wereldkampioen toe.

Wout Van Aert streed in Antwerpen tot in de laatste ronde met Mathieu van der Poel om de overwinning en dat deed duidelijk deugd. "Het was echt een leuke cross", sprak de wereldkampioen. "Ook voor het publiek was het vandaag genieten. Ik voelde deze week al veel vertrouwen en onthoud vandaag dat ik terug beter voor de dag kwam. Het was de eerste keer dat Mathieu en ik tot het einde streden voor de zege. Zo mag het dit seizoen doorgaan."

In de slotronde pakte Van Aert het tactisch slim aan door de technische zone in het bos als eerste in te duiken. Van der Poel zette echter zijn beslissende aanval in bij het ingaan van de loopstrook aan de Schelde.

"Ik had niet verwacht dat hij daar zou toeslaan", geeft Van Aert toe. "Die strook was normaal niet cruciaal. Ik had mij zelfs in het wiel van Mathieu gezet om uit de wind te blijven. Het was slim van hem om daar vol te gaan. Hij pakte tien meter en dat was voldoende."

Zondag zakt Van Aert met vertrouwen af naar Namen. "Normaal moet dat parcours Mathieu beter liggen, maar de voorbije weken heb ik veel bergop getraind. Bovendien ben ik twee kilo afgevallen, dat voel je toch als je moet klimmen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock