Sport.be

Veldrijden

Medisch probleem oorzaak van minder presteren Verdonschot

11.12.2017 | Erik Duchateau

Belga

Laura Verdonschot, vorig seizoen de grote revelatie in het veldrijden bij de vrouwen, kon dit seizoen nog niet overtuigen. Een medisch onderzoek vorige week heeft de oorzaak van dat minder presteren blootgelegd.

Na een geflopte seizoensstart liet Laura Verdonschot in overleg met de leiding van haar ploeg Marlux-Napoleon Games haar volledige lichaam doorlichten. "Nu pas kwamen de laatste resultaten van het darmonderzoek binnen en die maakten duidelijk waarom Verdonschot de benen van vorige winter nog niet heeft terugvonden", meldt het team.

"Haar lichaam strijdt al een hele tijd tegen een darmschimmel en daarom herstelt Laura niet goed van haar trainingen. Het goede nieuws: nu de oorzaak is gevonden, kan die ook snel worden aangepakt met medicatie", luidt het in het persbericht van de ploeg.

"Maandag startte ik de kuur", legt Verdonschot uit. "Op twee, drie weken tijd kan het probleem opgelost worden. Ik mag in die periode wel verder trainen, maar rustiger dan ik zou moeten. Ik voelde dat ik mijn lichaam de voorbije maanden aan het uitputten was. Ik kon de trainingen die ik vorig jaar deed, niet meer aan. Van deze zomer al eigenlijk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom", klinkt Verdonschot toch positief.

Momenteel is nog niet zeker of Verdonschot komend weekend in actie komt. "Afhankelijk van de reactie van haar lichaam op de medicatie wordt daar later deze week over beslist", meldt Marlux-Napoleon Games.

Druk in de voorbije maanden heeft Verdonschot ondanks haar minder presteren naar eigen zeggen nooit gevoeld. "Integendeel, manager Jurgen Mettepenningen is me steeds blijven steunen in deze moeilijke momenten. Daar ben ik hem erg dankbaar voor", aldus Verdonschot.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong