Sport.be

Veldrijden

Van der Poel soleert van start tot finish in Druivencross

10.12.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon-) heeft zich tot winnaar gekroond van de Druivencross in Overijse.

De Nederlander reed op het modderige parcours bijna van start tot finish aan de leiding en had aan de meet een ruime voorsprong op zijn landgenoot Corné van Kessel. Ploegmaat Tom Meeusen mocht als derde mee het podium op. Voor de Europese kampioen was het al de derde zege op rij in de Moeder van alle crossen. Zaterdag was hij ook al de beste in Essen.

Geen wereldkampioen Wout van Aert, noch toppers Laurens Sweeck, Lars van der Haar of Toon Aerts aan de start in Overijse. Wel van de partij was Mathieu van der Poel, de topfavoriet met al zestien overwinningen op zak dit seizoen. Zaak was om hem zondag zo lang mogelijk te volgen op het parcours dat na de sneeuwval in de ochtend was herleid tot een modderbrij.

Welgeteld vijf minuten was er spanning in de cross toen een groepje met Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Mathieu van der Poel en enkele anderen voorop reed. Maar na een valpartij van Hermans kreeg Van der Poel de koppositie cadeau en die nam dat dankbaar in handen. In geen tijd sloeg hij een kleine kloof en bij de eerste passage aan de finish telde hij al zeventien seconden voorsprong, waarna hij in ronde twee die bonus nog verder zou uitbreiden. Daarna hield hij een gelijkmatig tempo aan en soleerde hij naar de zege, zijn zeventiende van het seizoen met 36 seconden voorsprong op de tweede.

De strijd om plek twee en drie kende meer spanning met belofte Eli Iserbyt, Kevin Pauwels, Corné van Kessel, Jens Adams, Tom Meeusen en Quinten Hermans. Die laatste zou afhaken na een nieuwe valpartij en finaal was het Meeusen die samen met de Nederlander Van Kessel de forcing voerde in de slotronde. Het duo ontdeed zich van de rest en leek te moeten gaan sprinten om de tweede plaats. Dat was evenwel buiten een valpartij gerekend van de Nederlander. Meeusen botste op zijn wiel, reed lek en kon in de laatste rechte lijn niet meer sprinten. Jens Adams kwam nog fel opzetten voor de derde stek, maar zou uiteindelijk vrede moeten nemen met de vierde plaats. Twee voor Van Kessel dus, drie voor Tom Meeusen, zijn tweede podiumplek dit seizoen na vorige week de veldrit in Mol.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong