Sport.be

Veldrijden

Geniet zaterdag van unieke beelden uit Essen!

07.12.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

De DVV Verzekeringen Trofee slaat dit weekend zijn tenten op in Essen. Een thuismatch voor Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Een drone moet voor extra spectaculaire beelden zorgen tijdens de tv-uitzending.

Het parcours in Essen blijft op een bijkomende lus vlak voor de finish ongewijzigd. Een goede keuze volgens Tom Meeusen. "De nieuwe locatie vlakbij het centrum is ook ideaal", vindt de Antwerpenaar. Voor de Cyclocross Essen pakt de VRT uit met een spectaculaire vernieuwing. Voor het eerst zal de zender - als de weersomstandigheden het toelaten - een drone inzetten om live beelden van de wedstrijd richting de huiskamer te sturen. Op die manier wordt de beleving van de cross nog intenser.

Tom Meeusen en Essen, het is een geslaagd huwelijk. Als junior en belofte schreef hij de wedstrijd drie keer op zijn naam en in de laatste drie edities stond de veldrijder van Beobank-Corendon twee keer op het podium. Zijn derde plaats van vorig jaar was veruit de meest spectaculaire prestatie.

"Ik stond met heel veel ambitie aan de start en dook als één van de eerste renners het veld in", herinnert Meeusen. "Voor eigen volk ging ik echter al snel tegen de grond en moest ik als laatste terug vertrekken. Toch ben ik vol blijven strijden en eindigde ik nog op het podium, een prestatie die me nog heel lang zal bijblijven. Die ceremonie op het podium, al die fans die mijn naam schreeuwden, ... Dat was echt een kippenvelmoment. Veel vrienden en kennissen komen er speciaal voor mij daar naar de cross. Tachtig procent van de mensen die naar daar komen, ken ik wel ergens van. Die steun maakt mij tien procent sterker. Hopelijk kan ik zo'n moment ooit nog eens meemaken."

PAUWELS: "MEER OEFENINGEN OM RUG STERKER TE MAKEN"

Ook Kevin Pauwels hoopt in Essen de renaissance van zijn seizoen in te zetten. Een jaar geleden behaalde hij in de Antwerpse gemeente zijn vijfde podiumplaats, vandaag staat de teller nog op nul. "Ik ben minder goed dan de andere jaren", geeft de crosser uit Kalmthout toe. "Problemen met de rug is een deel van de verklaring. Met extra oefeningen hoop ik dat wat onder controle te houden, al zal ik altijd wel wat last van de rug hebben."

Pauwels nam dit jaar ook afscheid van zijn coach Peter Hespel, maar ziet daarin geen verklaring voor zijn mindere resultaten. "Ik heb hetzelfde gedaan als de voorbije jaren, toch was het begin van het seizoen minder goed dan gehoopt. Gelukkig kwam ik de laatste wedstrijden iets beter voor de dag. Dat moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijden." In Zeven en Hamme werd Pauwels telkens zesde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong