Sport.be

Veldrijden

Loes Sels boekt eerste zege in tien jaar (VIDEO)

02.12.2017 | Kersten Steurbaut

Belga

Loes Sels heeft in de Soudal GP Hasselt haar eerste overwinning in tien jaar geboekt. De veldrijdster van Crelan-Charle rondde een knappe solo succesvol af. Ellen Van Loy en Carmen Alvarado vervolledigden het podium.

In de eerste ronde bepaalde Ellen Van Loy naar goede gewoonte het tempo. De kopvrouw van Telenet Fidea Lions fietste een klein kloofje op Loes Sels bij elkaar, maar kon haar voorsprong niet lang vasthouden.

Een indrukwekkende Sels maakte al snel de sprong naar voren en sloeg in de tweede ronde haar slag. Niet op de gevreesde 'Muur van Hasselt' maar in de zandbak. Terwijl de nicht van Sanne Cant vlotjes door het zand gleed, ploeterde Van Loy zich iedere keer een weg naar het einde.

Aan de finish hield Sels na een knappe solo een tiental seconden over op Van Loy. Voor Sels was het haar eerste overwinning in een A-cross in tien jaar tijd. Op 6 januari 2008 mocht ze in het BK in Hofstade de laatste keer de armen in de lucht steken. In de strijd om de derde plaats kwam Karen Verhestraeten net te kort tegen Carmen Ceylin Alvarado.

Sels: 'Kan het niet goed geloven'

Sels moest na de finish even bekomen. "Ik ben geen veelwinnaar en kan het eigenlijk nog altijd niet goed geloven. Het moet nog een beetje tot mij doordringen", aldus de renster van Crelan-Charles.

"In de beginronde moest Karen Verhestraeten een gaatje laten. Toen ik over haar naar de tweede positie kon gaan, had Ellen al een gaatje geslagen. Maar ik voelde me zo goed. Ik kwam terug bij haar en sloeg meteen een kloofje."

"Hier heb ik heel lang naar toegewerkt. In Niel was ik er al een keer dicht bij, maar daar heb ik mijn kans verkeken. Deze wilde ik dan ook niet opnieuw laten liggen. En misschien ben ik nu wel terug vertrokken voor meer. We zullen zien."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong