Sport.be

Veldrijden

Geen maat op modderduivel Iserbyt (VIDEO)

26.11.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Golazo

Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) heeft de VIO Flandriencross bij de beloften gewonnen. De Europees kampioen liet Yannick Peeters en Thomas Joseph achter zich.

Na twee ronden, waarin vooral Thomas Joseph voor een stevig tempo zorgde, besloot de Europees kampioen om zich af te scheuren van de rest. Peeters en Joseph kwamen al snel op enkele seconden te staan, waardoor de solo van Iserbyt een feit was. Vier ronden lang soleerde de glibberende en glijdende ex-wereldkampioen rond in de VIO Flandriencross.

Achter hem schoof Peeters naar de tweede plaats, halverwege leek het alsof Joseph er toch in zou slagen om nog terug te keren naar de tweede plaats. Hij bleef echter hangen, waardoor de podiumplaatsen al snel vast lagen. Omdat Jens Dekker opgaf, neemt Iserbyt met ruim vier minuten voorsprong in het algemeen klassement een stevige optie op de eindzege.

"Parcours op mijn maat"

Twee rondjes keek hij de kat uit de boom, nadien reed de West-Vlaming weg van zijn concurrenten in het slijk. "Ik was iets minder weg en heb de eerste ronden afgewacht", verklaarde hij. "Nadien kon ik mijn eigen tempo onderhouden. Ik heb geen vermoeidheid opgelopen door in het Duitse Zeven te winnen gisteren. Omdat ik met de auto terugkeerde, was ik al om 18u gisteravond alweer thuis."

Een modderig parcours ligt hem wel, zoveel is duidelijk. "En omdat Dekker wegviel, is mijn voorsprong nu echt wel groot. Ik won op de Koppenberg en Ronse, maar dat waren snelle parcours waardoor ik maar een half minuutje op overschot had. Hier komt de conditie en de kracht naar boven. Zeker bij dat laatste aspect ben ik de beste in de beloftencategorie."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong