Sport.be

Veldrijden

Van der Poel krijgt groen licht

17.11.2017 | Niels Dirkx

Belga

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) zag zijn voorbereiding op de wereldbekercross van komende zondag in het Deense Bogense verstoord door een blessure die hij opliep tijdens de Superprestigecross van vorige week in Gavere-Asper. De Nederlander kreeg enkele hechtingen onder de rechterknie. Dokter Toon Claes zette donderdag het licht op groen, zodat Van der Poel zijn leiderspositie kan verdedigen.

De Europese kampioen staat na drie manches met het maximum van 240 punten achter zijn naam. Zowel in Iowa, Waterloo als Koksijde trok hij het laken naar zich toe. Als tweede volgt Laurens Sweeck met 160 punten, de Nederlander Lars van der Haar is met 159 punten derde. Wout van Aert, die in de VS één keer als veertiende en één keer als zevende finishte, is met 150 punten pas zevende in de stand. Hij moet ook nog Quinten Hermans (157), Michael Vanthourenhout (156) en Daan Soete (155) voor zich dulden.

"Ondanks zijn blessure schuif ik Van der Poel toch naar voor als de topfavoriet. Hij mag dan wel vier dagen niet getraind hebben, zijn conditie zal hij wel niet verloren hebben", stelt bondscoach Sven Vanthourenhout. "Sweeck heeft er een aantal knappe koersen opzitten, maar legt dit seizoen geen echte regelmaat. Er zitten teveel ups en downs in zijn uitslagen. Ik heb hier een heel gemotiveerde ploeg aan de start. Een wereldbekercross is toch steeds iets speciaals. Bovendien wordt hier in 2019 het wereldkampioenschap georganiseerd. Deze cross kan dus gelden als een serieuze test voor de titelstrijd over twee jaar."

Bij de vrouwen is Sanne Cant leidster. Na winst in Waterloo en twee derde plaatsen gaat ze met 210 punten de Nederlandse Sophie de Boer (190) en de Amerikaanse Kaitlin Keough (186) voor. Ellen Van Loy is met 87 punten achtste.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong