Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Jammer voor Mathieu dat pech de cross besliste'

12.11.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Net als in 2015 werd Wout van Aert winnaar in Gavere. De laatste overwinning kwam ietwat als een verrassing want op een halve ronde van het einde zou Mathieu van der Poel de zege grijpen tot de Nederlander pech kende en langs de kant geparkeerd stond.

"Ik kan niet zeggen dat ik de beste in de cross was vandaag maar deze zege doet wel deugd. Een beetje wennen ook. Jammer voor Mathieu dat pech ook deel uitmaakt van het veldrijden maar het is nu eenmaal zo", begon Wout van Aert.

"Ik was met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen. Toen Mathieu van der Poel ging versnellen kon ik niet mee en besliste ik om mijn eigen tempo te rijden. Toon Aerts kon van mij wegrijden maar ik raapte hem weer op. Wellicht kende hij ook pech en dan reed ik ook nog eens voorbij Mathieu van der Poel. De zege lag zo voor het grijpen. Ik ben nu ook leider in de Superprestige maar weet niet of ik mijn programma ga aanpassen daarvoor. Ik ben in eerste plaats bij dat ik nog eens kan winnen", verduidelijkte Wout van Aert.

Topweekend Aerts

Toon Aerts heeft er een schitterend weekend opzitten. Zaterdag pakte hij in Niel nog de zege, in Gavere werd de ex-Europees kampioen netjes tweede.

"Ik reed vandaag tweemaal lek. De eerste keer stond ik zelf lek zowel vooraan als achteraan. Daardoor geraakte ik op de sukkel aan de schuine afdaling. Mijn tube rolde en daarom kwam ik ten val. Mijn fiets was naar de haaien waardoor ik moest lopen tot aan de materiaalpost", verduidelijkte Toon Aerts. "Uiteindelijk kon ik toch weer op jacht gaan naar Mathieu van der Poel en op het moment dat ik sterk naderde op de Nederlander reed ik andermaal lek. Zo kon van der Poel weer meer afstand nemen maar werd ik ook nog eens voorbijgestoken door Wout Van Aert. Ik dacht even aan een dubbelslag en winst in zowel Niel als Gavere maar de pech oordeelde er anders over. Uiteindelijk werd ik nog tweede", meldde Toon Aerts.

Van der Poel: 'Weer een litteken erbij'

Net toen Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) aan zijn laatste ronde en de zoveelste ereronde kon beginnen na een heel autoritaire cross te hebben gereden in Gavere, sloeg het noodlot toe. De Nederlander kreeg af te rekenen met twee lekke banden.

Net nadat hij de materiaalpost uitreed met een nieuwe fiets stond hij al opnieuw aan de kant. Nu met een defect versnellingsapparaat. Van der Poel zag zo zijn winstkansen wegflitsen. Hij werd voorbijgesneld door Wout van Aert en Toon Aerts. De Nederlander liep ook nog een gapende vleeswonde op net onder de knie.

"Die wonde zal straks gehecht moeten worden. Weer een litteken erbij. Ik heb er een dramatische laatste ronde opzitten hier in Gavere. Eerst reed ik lek en dan kreeg ik problemen met mijn versnellingsapparaat. Een zekere zege zag ik zo door de neus geboord worden. In de sloot maakte ik een fout en kreeg ik een fikse klap net onder de knie. Toen ik daar stond met mijn kapotte fiets wist ik meteen dat de zege gaan vliegen was. Zeker toen Van Aert voorbij zoefde. Ik ben altijd kalm gebleven, je hoeft je daarin niet druk te maken. Het is wel zuur natuurlijk op dergelijke manier verliezen en slechts derde worden. Maar ik heb wel al enkele mooie overwinningen achter mijn naam staan dit seizoen en dan is dit makkelijker te relativeren."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong