Sport.be

Veldrijden

Aerts pakt opnieuw de overwinning in Niel

11.11.2017 | Niels Dirkx

Belga

Toon Aerts heeft de Soudal Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Aerts haalde het voor Laurens Sweeck en Corné van Kessel. Ook vorig jaar haalde Aerts de overwinning binnen in Niel. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verschenen zaterdag niet aan de start.

Het was Michael Vanthourenhout die een blitzstart nam. De West-Vlaming sloeg al vrij snel een kloof op het zestal met Toon Aerts, Tim Merlier, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Kevin Pauwels en de Nederlander Corné van Kessel. Net voor halfkoers bundelden de Telenet-Fidea Lionsploegmakkers Aerts en Van Kessel de krachten en gingen op zoek naar de eenzame leider. Achter dit duo was Laurens Sweeck ondertussen opgeklommen naar de vierde plaats mede omdat Merlier af te rekenen kreeg met een afgebroken ketting en zo een tijdlang moest lopen naar de materiaalpost om een nieuwe fiets te gaan ophalen. Aerts liet Van Kessel in de steek en repte zich alleen naar Vanthourenhout.

Op iets meer dan drie ronden van het einde zonderde de ex-Europees kampioen zich ook af van Vanthourenhout en kon zo aan de laatste twee ronden beginnen met een voorsprong van 21 seconden op Vanthourenhout en 30 seconden op het duo Sweeck met Van Kessel. Meeusen volgde op 50 seconden. Aerts bleef zijn voorsprong opbouwen zodat enkel de strijd voor de tweede plaats nog spanning opleverde. Bij Vanthourenhout was het beste er helemaal af en hij werd in de laatste kilometer voorbij gesneld door Van Kessel en Sweeck. Aerts mocht net als het jaar daarvoor uitgebreid het zegegebaar maken en volgt zichzelf op als eindlaureaat van de Jaarmarktcross. Sweeck kon Van Kessel in de strijd voor de dichtste ereplaats achter zich houdenFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong