Sport.be

Veldrijden

Brammeier plaatst beslissende versnelling in slotronde

11.11.2017 | Tom Van Aken

Belga

Nikki Brammeier heeft de Soudal Jaarmarktcross voor vrouwen gewonnen. Zij gooide in de slotronde Loes Sels, Ellen Van Loy en Alice Maria Arzuffi los. Sanne Cant deed na een val niet meer mee voor de zege.

De Italiaanse Maria Alice Arzuffi werd tweede voor Ellen Van Loy. Loes Sels legde beslag op de vierde plaats.

Het was Elle Anderson die onmiddellijk het hele pak op sleeptouw nam. Ellen Van Loy volgde in het wiel van de Amerikaanse. Laatstgenoemde nam al snel het commando over en sloeg na de zandstrook een klein kloofje. Sanne Cant repte zich meteen naar Van Loy. Achter dit duo sloegen de Britse Nikki Brammeier, de Italiaanse Maria Alice Arzuffi en Loes Sels de handen in elkaar.

De beide groepjes kwamen bij elkaar maar net voor het afsluiten van de eerste ronde kwakte Sanne Cant, in een bocht met kasseien, zwaar tegen de grond. Ellen Van Loy en Maria Alice Arzuffi konden de wereldkampioene niet meer ontwijken en werden ook te voet gesteld. Van Loy overbrugde echter snel de kloof naar het tweetal Loes Sels met Nikki Brammeier. Cant verloor door haar val heel wat tijd en wist meteen dat zij niet voor de vijfde opeenvolgende keer het zegegebaar zou kunnen maken in Niel.

Net voor het intrekken van de slotronde vervoegde Maria Alice Arzuffi de kloof met de drie leidsters en ging dan meteen versnellen. Nikki Brammeier nam daarna de koppositie over en zou deze niet meer afstaan. De Britse volgt daarmee Sanne Cant op als eindlaureate van de Jaarmarktcross. De wereldkampioene finishte als tiende..

BRAMMEIER: 'PLAN GOED UITGEVOERD'

Voor Brammeier was de zege in Niel haar eerste overwinning in bijna twee jaar. "Ik was met een plan aan de start verschenen en heb dat goed kunnen uitvoeren", reageerde de Britse kampioene. "Ik probeerde zo veel mogelijk energie te sparen en heb ervoor gekozen om maar één keer van fiets te wisselen. Dat heeft goed uitgedraaid."

"Ik heb lang gewacht op deze overwinning. De voorbije jaren verliepen met ups en downs. Door ziekte verscheen ik niet altijd heel goed aan de start. Hopelijk kan ik aan deze zege een vervolg breien met een aantal podiumplaatsen."

CANT: 'MIJN VERANTWOORDELIJKHEID GENOMEN'

Voor Sanne Cant zat de wedstrijd er al na één ronde op. Na een val kon ze pas als twintigste terug vertrekken. "Misschien ging ik iets te snel door die bocht. Door de witte lijnen op de grond en het slijk op de banden was het heel glad. Na die val stonden mij stuur en zadel scheef. Ik had hulp nodig om dat terug recht te krijgen."

"Ik heb ervoor gekozen om toch door te rijden. Anders was het toch een verloren dag. Bovendien heb ik als wereldkampioene een verantwoordelijkheid, die ben ik niet uit de weg gegaan. Het was mooi hoe de fans me na die val zijn blijven aanmoedigen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong