Sport.be

Veldrijden

Vierde zege voor Wyman op Koppenberg, Verschueren knap derde

01.11.2017 | Kersten Steurbaut

Belga

Helen Wyman heeft voor de vierde keer in haar carrière de Koppenbergcross op haar naam geschreven. Katie Compton strandde op de Bult van Melden op de tweede plaats en blijft leider in de IJsboerke Ladies Trophy. Jolien Verschueren werd knap derde.

De beklimming van de Koppenberg zorgde al meteen voor verschil bij de vrouwen. Helen Wyman bepaalde het tempo en zette Katie Compton, de winnares van de eerste manche in Ronse, onder druk. Jolien Verschueren kon bergop wel een goede start nemen en kwam bij de eerste passage op de top van de Koppenberg als vijfde door.

Wyman en Compton speelden daarna haasje-over. De Amerikaanse nam de technische stroken in het veld voor haar rekening, de Britse draaide op de kasseien de gashendel open. Het duel leek af te stevenen op een sprint met twee op de Koppenberg, maar in de laatste ronde slaagde Wyman er toch in om Compton van zich af te schudden. De Amerikaanse stelde haar tweede plaats veilig en blijft aan de leiding in de IJsboerke Ladies Trophy.

In de achtergrond reed Verschueren naar haar eerste podiumplaats van het seizoen. Op de Koppenberg kreeg de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice Wyman en Compton iedere keer in het vizier, maar in de technische afdaling verloor de tweevoudige winnares te veel tijd om mee strijden voor de zege.

WYMAN: 'MOOISTE PARCOURS'

"Dit is een heel mooie overwinning op het mooiste parcours", glunderde een dolgelukkige Wyman. "Compton was vandaag heel sterk, maar ik wist dat de kans groot was dat ik kon winnen als ik bij haar kon blijven. Ik ben in mezelf blijven geloven en het is me gelukt."

Verschueren was als nummer drie even gelukkig. "Ik had gehoopt op top tien, dan is het podium fantastisch. Bergop ben ik blijven strijden voor wat ik waard was. Ik ben blijven geloven in de zege, maar in de technische stroken verloor ik iets te veel terrein."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong