Sport.be

Veldrijden

Danny De Bie opnieuw aan de slag als ploegleider

01.11.2017 | Erik Duchateau

Belga

Danny De Bie is de nieuwe ploegleider bij Tarteletto-Isorex. Hij vervangt er Rony De Vos, die voortaan de lijnen zal uitzetten voor het continentale team en de veldritploeg.

"Rony zal een stap opzijzetten en de lijnen uitzetten voor onze ploeg, meer toekomstgericht werken, overkoepelend voor het team op de weg en in het veld", aldus teammanager Peter Bauwens. "Danny vervangt hem als ploegleider en werkt onder de vlag van Rony. Hij wordt vanaf vandaag (1 november) de ploegleider: hij moet aan scouting doen van jong talent, nieuwe renners aantrekken, de trainingen opvolgen, onze renners en rensters een stap hoger brengen. We hebben met Kim Van de Steene al een goede dame in het veld, maar we zien graag nog iemand ons team vervoegen."

De Bie kent de ploeg, werkte voor hen toen het team nog als Superano Ham-Isorex-Tarteletto door het leven ging. Hij verkaste naar Marlux-Napoleon Games, maar werd daar begin oktober aan de kant geschoven na tegenvallende resultaten.

"Peter en ik hebben altijd een goed contact blijven onderhouden", aldus De Bie. "Een kleine twee jaar geleden werkte ik een tijdlang voor hem en na mijn ontslag bij Marlux was de keuze snel gemaakt. Mijn ontslag kwam onverwacht, maar ik heb nooit gepanikeerd. Op mijn leeftijd panikeer je niet meer en ik kijk uit naar deze nieuwe kans. Het is een stapje lager, een kleinere ploeg, maar met dit team kan je progressie maken en ik wil hen naar een hoger niveau brengen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong