Sport.be

Veldrijden

Van der Poel wint en neemt de leiding over in de Superprestige

29.10.2017 | Niels Dirkx

Belga

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft in Ruddervoorde de vierde SP-manche van het seizoen gewonnen. De Nederlander haalde het voor Wout van Aert en neemt de leiding over.

Voor de Nederlander was het al de elfde zege van het seizoen, de derde in de Superprestige waardoor hij ook in dat klassement de leiding overneemt van Van Aert, die het dit seizoen tot nu toe vooral met ereplaatsen moet stellen. In de Wereldbeker domineert Van der Poel met drie op drie, in de DVV-Trofee volgt hij op minder dan een halve minuut van Van der Haar.

De eerstvolgende manche in de Superprestige wordt op 12 november in Gavere gereden. Eerst is er op Allerheiligen nog de Koppenbergcross in Oudenaarde, de tweede manche in de DVV-Trofee.

Het was Quinten Hermans die de beste start nam in Ruddervoorde en het snelst uit de startblokken schoot. Hij gunde Mathieu van der Poel geen snelle start en reed in de eerste ronde zelf op kop. De twee tenoren lieten begaan, maar op het eind van die eerste ronde, in de zandstrook, toonde Van der Poel andermaal zijn techniciteit en ging hij leider Hermans met gemak voorbij.

Toch reed de Nederlander nog niet meteen weg, pas in de tweede ronde versnelde hij stevig en moest Hermans het antwoord schuldig blijven. Van Aert zag het gevaar, wilde nog naar de veelwinnaar toe, maar er stond andermaal geen maat op Van der Poel. Bij de tweede passage aan de finish telde hij zes seconden voorsprong op Van Aert. Van der Haar bezette de derde stek, maar een groepje met Aerts, Sweeck en Vanthourenhout was niet ver.

Hoewel Van der Poel nooit veel voorsprong zou nemen - voortdurend schommelde die tussen 12 en 15 seconden - leek hij andermaal op weg naar de zege. Van Aert probeerde wel, zette druk en het minste foutje kon er één te veel zijn voor de Nederlander, maar hij maakte die amper. De elfde overwinning dus voor Van der Poel in dertien wedstrijden. Van Aert werd tweede, de strijd om de derde plek ging tussen Van der Haar, Sweeck en Toon Aerts en het was Van der Haar die plek drie innam.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong