Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Blij dat die eerste overwinning binnen is'

19.10.2017 | Tom Van Aken

Belga

"Ik ben blij dat die eerste overwinning binnen is", reageerde wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Charles) na zijn zege in de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie. "Natuurlijk keek iedereen uit naar mijn eerste zege, maar het heeft jammer genoeg tot vandaag geduurd."

"Ook de manier waarop stemt me hoopvol. Het parkoers hier liet niet echt toe om het verschil te maken. Het was er smal en de omloop was heel snel. Ik had een goed gevoel en ik heb het kunnen afmaken. Eens moest dit wel gebeuren. Ik was conditioneel niet slecht, maar botste steeds op een sterkere opponent. Ik hoop ook volgende crossen op dezelfde manier te kunnen voortdoen."

"Natuurlijk was Mathieu van der Poel hier niet en dus was de concurrentie minder. Maar dat is toch mijn fout niet? Ik cross tegen de renners die er zijn en vandaag was ik de beste. De volgende wedstrijd is Van der Poel er wellicht wel weer bij en zal er opnieuw op het scherpst van de snee gestreden worden. Ik probeer echter op mezelf te focussen en tracht elke week progressie te maken."

'NIETS TEGEN TE BEGINNEN'


"Tegen Wout Van Aert was echt niets te beginnen", erkende Aerts. "Hij koos zijn moment uit om te gaan versnellen en toen hij dat deed moest iedereen passen. Michael Vanthourenhout kon even bij hem blijven, maar uiteindelijk moest ook hij eraf en raapten wij hem op. Ik ben alvast blij met die tweede plaats. We gingen met een hele grote groep de slotronde in. Op dit parkoers kan je moeilijk opschuiven en bovendien lag de snelheid heel hoog. Ik wist dat ik me voorin moest handhaven om kans te maken op een podiumplaats. Toen we de laatste rechte lijn opdraaiden kon ik van ver beginnen en zo de rest achter mij laten."

Vanthourenhout kon even het tempo van Van Aert aan. "Maar bij een volgende versnelling moest ik er direct af. Ik werd dan opgeslokt door een omvangrijke groep met onder anderen Aerts. In de sprint voor de tweede plaats moest ik enkel hem voor laten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong