Sport.be

Veldrijden

Primeur voor Van Aert

19.10.2017 | Tom Van Aken

Belga

Wereldkampioen Wout van Aert (Veranda's Willems-Crelan) heeft zijn eerste seizoenzege beet. In de Kermiscross van Ardooie bleef Van Aert Europees kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout voor.

De Nederlander Mathieu van der Poel, die het seizoen tot nu domineert, stond niet aan de start. Op de erelijst van de Kermiscross volgt Van Aert zichzelf op.

Van Aert en Michael Vanthourenhout, de winnaar van 2014, sprongen weg uit een kopgroep van zestien die het eerste gedeelte van de wedstrijd kleurde. Halfweg schudde Van Aert zijn enige belager zonder al te veel problemen van zich af en kon hij aan een solo beginnen. Vanthourenhout werd opnieuw ingerekend en zo ontstond een achtervolgende groep van tien renners. Met nog twee ronden voor de boeg telde Van Aert al een geruststellende voorsprong van meer dan één minuut.

Aerts, Vanthourenhout en de Duitser Marcel Meisen versnelden en vormden zo een achtervolgend trio. De drie werden echter opnieuw tot de orde geroepen. Van Aert was al aan zijn ereronde bezig toen nog negen renners in aanmerking kwamen voor de dichtste ereplaats. Dat waren Aerts, Vanthourenhout, Meisen, Jens Adams, Vincent Baestaens, Gianni Vermeersch, Daan Hoeyberchs, de Tsjech Michael Boros en de Duitser Philipp Walsleben.

Uiteindelijk slaagde Aerts er in volle finale in een kloofje te slaan en zo tweede te worden. Van Aert had dan al lang het zegegebaar gemaakt en genoot zichtbaar van zijn eerste zege.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong