Sport.be

Veldrijden

Zonder Van der Poel 1 grote topfavoriet in Ardooie

18.10.2017 | Jonas Verheyen

Belga

Donderdag heeft in het West-Vlaamse Ardooie de 23e editie van de Kermiscross plaats. Voor velen de ideale voorbereiding op komend weekend met de veldrit van zaterdag in Boom en op zondag de wereldbekercross van Koksijde. Wout van Aert won de vorige editie en start ook nu als de topfavoriet, zeker nu Mathieu van der Poel in Ardooie niet aan de start komt.

"Zonder Van der Poel is de kans op een overwinning inderdaad groter, maar we hebben de voorbije weken gezien dat anderen ook dicht in de buurt komen", stelt Van Aert. "Ik denk dan in eerste instantie aan Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Aerts vindt er, zoals ik, een parkoers waarop hij goed tot zijn recht komt. Vanthourenhout rijdt voor eigen volk. De Kermiscross is zowat de enige veldrit die niet rechtstreeks televisie komt. Het lijkt alsof de organisatoren vol hun eigen weg gaan. Ik hou wel van dat beetje eigenzinnigheid.

Die visie zie je ook aan het parkoers, waarin toch een aantal stroken zitten waarop je als renner je vermogen kwijt kan. Anderzijds krijgen we in tegenstelling tot vorig jaar een droge omloop voor de wielen. We zullen het koersverloop afwachten, maar het is misschien verstandig om niet vanaf ronde één in de aanval te trekken, maar om de concurrentie in de eerste koershelft wat proberen af te matten."

De Kermiscross voor vrouwen is aan zijn derde uitgave toe. In 2015 mocht de Nederlandse Thalita de Jong op het hoogste schavotje van het podium plaatsnemen. Vorig jaar ging de zege naar Sanne Cant. Zij bleef toen De Jong en de Amerikaanse Elle Anderson voor.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong