Sport.be

Veldrijden

Nieuw boek over wereldkampioen Van Aert beschrijft hoe een topcrosser leeft

16.10.2017 | Tess Elst

Belga

Fans van Wout van Aert kunnen binnenkort in het boek "Ik fiets focus" ontdekken hoe de wereldkampioen leeft. De auteur Nico Dick ging daarvoor onder anderen praten met de ouders van Van Aert, zijn vriendin, zijn mental coach en zijn trainer.

Het boek werd voorgesteld in het postrevalidatiecentrum 'To Walk Again' in Herentals. Wout van Aert en zijn vriendin Sarah zijn peter en meter van de stichting die Marc Herremans enkele jaren geleden oprichtte. Het boek is een inkijk in het leven van de wereldkampioen, maar het is geen biografie.

""Ik fiets focus" mocht geen biografie worden want daarvoor is Wout van Aert immers veel te jong", vertelt auteur en journalist Nico Dick. "Wat we wel wilden doen is beschrijven hoe een topcrosser leeft. Ik ging hiervoor mijn licht opsteken bij onder anderen mental coach Rudy Heylen. Ook met Marc Lamberts, de trainer van Wout van Aert, had ik diepgaande gesprekken. Net als met kinesist Lieven Maesschalck en natuurlijk de ouders van Wout en Sarah, zijn vriendin."

"In het boek worden enkele leuke anekdotes beschreven. Zo ook het verhaal over de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. Wout van Aert had opgemerkt dat er in een bepaalde bocht kiezelsteentjes lagen. Zonder deze steentjes kon de bocht veel sneller aangesneden worden en hij meldde dit aan zijn ploegleider Niels Albert. Deze trommelde direct iemand van de entourage van het team op die zich naar het punt repte met een borstel. Toen Oliver Naesen, de renner die net voor Wout van Aert gestart was, het desbetreffende punt voorbij was deed de man zijn werk, veegde de strook netjes proper zodat Wout van Aert geen hinder ondervond van de kiezelsteentjes en zodoende enkele seconden winst maakte. Niels Albert pikte de verzorger op met zijn volgwagen en vertrok daarna met gierende banden, op een manier zodat de kiezelsteentjes terug netjes op hun vroegere plaats vlogen."

 En de naam van het werk? ""Ik fiets focus", was het zinnetje dat Rudy Heylen Wout van Aert honderd keer liet opschrijven om van zijn kampioenschapscomplex af te geraken. Die leuze hing ook in de motorhome van Wout."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong