Sport.be

Veldrijden

Van der Poel soleert in Telenet Superprestige Zonhoven

15.10.2017 | Ward Bollen

Belga

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft in Zonhoven, tijdens de tweede manche van de Superprestige, nog maar eens zijn dominantie bevestigd. Van der Poel haalde het voor concurrent Wout van Aert en Lars van der Haar.

Twee weken geleden in Gieten in de eerste Superprestige-manche was Van der Poel ook al de beste. Net als in de voorgaande races ging Mathieu van der Poel opnieuw voor half koers alleen op pad.

Laurens Sweeck was het snelste weg en kreeg Van Aert en Quinten Hermans mee. Maar na drie rondjes had van der Poel zijn wagonnetje al aangehaakt en hij ging meteen in de aanval. Van Aert leek de tol te betalen voor zijn sterke start en moest zelfs even ook Hermans laten voorgaan. De wereldkampioen zette orde op zaken en loste zijn twee concurrenten, maar zag wel verrassend Lars van der Haar terugkomen uit de achtergrond. Die leek op weg naar de tweede plaats, maar Van Aert rukte zich na een stevig slot toch weer los van de kleine Nederlander en pakte de tweede stek.

De vierde plaats was enigszins verrassend voor David van der Poel, broer van. Hij hield nog knap Laurens Sweeck en Quinten Hermans achter zich. De zevende plek was voor de Tsjechische kampioen Michael Boros.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer