Sport.be

Veldrijden

Coremans beste zandvreter in Zonhoven

15.10.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Dante Coremans (Lares-Doltcini) heeft de Superprestigemanche in Zonhoven gewonnen. De nieuweling bleek de beste zandvreter en won met een minuut voorsprong op pechvogel Thibeau Nys (Telenet-Fidea) en Steijn Willemsen.

Nys was het beste weg en reed samen met Salvador Alvarado de kuil in. Coremans volgde op korte afstand en reed het gaatje uiteindelijk dicht nog voor het ingaan van de tweede ronde. De renner van Lares-Doltcini ging mee de kuil in voor de tweede keer, maar liet zich dan helemaal gaan. Hij maakte gebruik van een valpartij van Nys om ineens elf seconden te pakken.

Coremans bleef doorstomen en verzamelde al snel een halve minuut. Achter hem kon Nys zich terug handhaven, maar hij werd vergezeld door Willemsen en Alvarado. Die laatste Nederlander zakte weg en eindigde uiteindelijk vijfde.

De Belgische kampioen reed uiteindelijk weer weg van zijn medevluchters en trok alleen richting Coremans. Die hoorde dat de achterstand plots maar 19 seconden meer was en trok in de laatste ronde nog eens helemaal door. Aan de aankomst had de eenzame leider plots een volle minuut voorsprong gepakt op zijn achtervolgers. Nys werd tweede op 1'03'', Willemsen derde op 1'08''. Arne Baers en Alvarado maakten de top-vijf vol.

Coremans: 'Plezant parcours'

Hij durft zichzelf een zandspecialist noemen, en gelijk heeft hij. "Ik hoorde dat ze vielen achter mij toen ik doortrok", vertelde hij achteraf. "De zandstroken liggen me, waardoor ik telkens enkele seconden kon pakken. In de voorlaatste ronde hoorde ik dat het verschil verkleind was, dus ik trok de laatste ronde nog eens vol door. Was het een minuut? Ik dacht dat het maar een halve was. Dit is een plezant parcours, dat me goed ligt."

Nys: 'Vinger geraakt'

Een bezorgde vader Sven kwam zich vergewissen van de toestand van zoon Thibeau. "Bij mijn valpartij heb ik mijn vinger pijn gedaan. Ik kan hem niet helemaal plooien", stelde de Belgische kampioen. "Ik ging onderuit toen Dante doortrok omdat ik te agressief was in mijn achtervolging. Een bochtje, en daar lag ik. Mijn derailleur opnieuw eraf zoals gisteren, maar gelukkig was ik vlak bij de post. Nog één keer heb ik aangevallen, maar Dante is de verdiende winnaar. Ik ben ook tevreden van mijn weekend, ondanks de pech."

Willemsen: "Wat een zandstroken!"

De Nederlander was een tevreden man. Na een podiumplaats in Gieten stond hij in Zonhoven opnieuw bij de top-drie te blinken. "Die zandstroken, man! Zo diep en zondder sporen. Echt zwaar. Ondanks pech ben ik bezig aan een uitstekend seizoen. Ik heb niet te klagen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong