Sport.be

Veldrijden

Meersman moet vuur brengen bij ploeg Mettepenningen

11.10.2017 | Erik Duchateau

Belga

Gianni Meersman wordt de nieuwe coach van Marlux-Napoleon Games. Dat maakte teammanager Jurgen Mettepenningen bekend woensdagochtend tijdens een persmoment in Waasmunster.

De 31-jarige oud-wegrenner vervangt Danny De Bie en wordt bijgestaan door Mario De Clercq. Meersman moest vorig jaar stoppen met wielrennen door hartproblemen en behaalde het voorbije jaar zijn trainersdiploma. Mettepenningen was niet meer tevreden over de coaching van het team en ging op zoek naar een nieuwe trainer.

"Gianni is iemand die perfect aansluit bij het profiel dat ik voor ogen had", zegt de manager. "Hij is jong, gedreven en kan weer het vuur bijbrengen in onze ploeg. Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer en Gianni moet opnieuw die strijdvaardigheid in het team brengen. Hij heeft zijn vergunning behaald als ploegleider, hij heeft een mooie carrière op de weg achter de rug en is een versterking voor onze ploeg."

Meersman komt uit het wegwielrennen en heeft geen ervaring in het veld. "Kijk, met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis", verduidelijkt Mettepenningen. "Ik was op zoek naar iemand met een toegevoegde waarde, iemand die complementair is met Angelo De Clercq (trainer van de jeugd) en Mario en dan kom je snel uit bij een type zoals Gianni. Hij is ambitieus, leergierig, jong en zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren. Mario zal hem bijstaan en hem de komende maanden de kneepjes van het vak leren."

"Was ik op zoek geweest naar iemand om Mario te vervangen, dan kwam ik uit bij een trainer met een profiel uit het veld, een pure veldritcoach, maar dit ligt anders. De wegcampagne wordt steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten als team daar in mee. Gianni kan ook jongens daar veel ervaring in bijbrengen en de komende maanden, tot 1 maart 2018, staat hij naast Mario. We gaan hem niet voor de leeuwen gooien en hem verder begeleiden."

"Vanaf 1 maart is het alleen aan hem, nu zullen de crosstrainingen nog gegeven worden door drie personen: Mario, Angelo en Gianni", aldus Mettepenningen. Meersman kreeg een contract van onbepaalde duur.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong