Sport.be

Veldrijden

Rouiller pakt de ruiker in Ronse

08.10.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Loris Rouiller (IKO-Beobank) bleek de beste bij de junioren in de GP Mario De Clercq. De Zwitser reed solo naar de zege, al kreeg hij in de laatste ronde nog bijna Pim Ronhaar over zich.

Maxim Dewulf (Lares-Doltcini) stormde als eerste het veld in. Een groepje onder leiding van Zwitsers kampioen Loris Rouiller vormde zich al snel op de Hotondcross. Luke Verburgh, vorig jaar winnaar bij de nieuwelingen, sloop goed mee. Bij de eerste technische stroken op het parcours bleek Rouiller technisch superieur. Hij reed weg terwijl hij nog rustig achterom keek.

Een tweetal met de Tsjech Tomas Kopecky en Len Dejonghe jaagde op de eenzame leider, die gisteren nog de beste was in de Berencross in Merelbeke. Een groepje met enkele renners van Lares-Doltcini, waaronder Verburgh, Pim Ronhaar en Witse Meeussen volgde een handvol seconden later. Kopecky kende pech en viel terug naar een negende plaats. Dejonghe volgde op geruime afstand van Rouiller, die in Ronse een Zwitsers parcours terugvond met de schuine kanten en klimstroken. Ronhaar profiteerde van de val en reed naar zijn ploegmakker toe. Hij liet die meteen achter en reed richting de Zwitserse leider. In de laatste ronde naderde hij seconde per seconde. Maar de Nederlander strandde uiteindelijk op negen luttele seconden. Dejonghe mocht mee als derde het podium op.

Rouiller: "UCI-punten sprokkelen"

De Zwitser werkt als ambtenaar, maar komt geregeld naar België afgezakt. "In Zwitserland zijn er geen UCI-punten te verdienen", vertelde hij. "Ik kom hier punten sprokkelen, want vandaag startte ik vanop de derde startrij. Op het einde kreeg ik het hier behoorlijk lastig. Een Zwitsers parcours? Het is lastiger dan in Zwitserland. Ik gebruik veldrijden als voorbereiding op het wegseizoen en mik dan ook vooral op de wereldbekers en kampioenschappen."

Ronhaar: "Slechte start"

De Nederlander sukkelde met zijn klikpedaal bij de start. "Ik draaide pas rond de twintigste plaats het veld in. Na één ronde ging het beter, want ik kwam in het groepje voor de zesde plaats." Ronhaar begon dan maar aan een inhaalrace. "Ik viel alleen, net als Len. Toen we samen kwamen op de weg, maande ik hem aan om samen te werken. Maar na een halve ronde moest hij lossen. Dat ik strand op een aantal seconden, is spijtig. Met een betere start had ik het Rouiller op zijn minst lastiger kunnen maken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong