Sport.be

Veldrijden

Alvarado domineert op de Hotondberg

08.10.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Salvador Alvarado (Lares-Doltcini) klom zondagochtend als beste op en rond de Hotondberg tijdens de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De Nederlander klopte Thibeau Nys en ploegmakker Yorben Lauryssen.

De nieuwelingen reden een losse cross, maar maakten er een veldslag van op het lastige parcours. Thibeau Nys kende de beste start en nam de technische stroken in de eerste ronde op zich. Op de tweede schuine strook sloop hij weg van Salvador Alvarado (Lares-Doltcini), die net als enkele achtervolgers in het sukkelstraatje belandde.

Nys kwam de eerste ronde als leider uit met een handvol seconden voorsprong op onder meer Lennert Belmans, Salvador, Yorben Lauryssen en Joppe De Heij. Maar toen de Belgisch kampioen de materiaalpost passeerde, was Alvarado hem alweer gepasseerd. De Nederlander stoomde meteen 17 seconden weg toen hij over de meet kwam voor de derde ronde. Nys gaf een half rondje later al 28 seconden toe op zijn concurrent en zag hoe Lauryssen hem bijhaalde.

De Nederlandse leider gaf in de laatste ronde nog wat secondjes toe, maar kon toch makkelijk zijn vierde seizoenszege vieren. Nys reed nog weg voor Lauryssen om de tweede plaats te verzilveren. Belmans werd uiteindelijk vierde.

Alvarado: "Wat een moeilijke afdalingen"

Gisteren zegevierde hij nog in eigen land, maar vandaag bleek de Rotterdammer de sterkste in het Belgische Ronse. "Na gisteren vandaag opnieuw winnen, doet deugd", klonk het. "Het parcours ligt me wel, al zijn die afdalingen wel zeer moeilijk. Dit was ook een belangrijke wedstrijd, want de GP is immers genoemd naar ploegmanager Mario De Clercq. Mijn beste stukje op het parcours kwam er telkens na de materiaalpost, waar enkel bochtjes en een schuine kant me wel lagen."

Nys: "Constant in het rood"

Hij ging er als een spoor vandoor, maar de zoon van werd al snel bijgehaald door de latere winnaar. "Toen ik in de eerste ronde weg reed, kwam dat omdat ze achter mij vielen", gaf hij eerlijk toe. "In de tweede ronde maak ik een domme fout door niet binnen te gaan in de post. Mijn banden liepen vol en ik ging onderuit op een schuin kantje. Maar toegegeven: Alvarado was de beste vandaag. Ik reed constant in het rood."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong