Sport.be

Veldrijden

Van der Poel opent seizoen met zes op zes

07.10.2017 | Niels Dirkx

Belga

Mathieu van der Poel heeft zaterdag de Brico Cross van Meulebeke gewonnen. De Nederlander won met ruime voorsprong voor Michael Vanthourenhout en Wout van Aert en boekt zo zijn zesde overwinning in zes wedstrijden.

Door de regen was het parcours in Meulebeke ineens heel glad en glibberig geworden. Dat deerde Mathieu van der Poel echter niet. De Nederlander was andermaal heel snel gestart en nam direct de eerste positie in. Wout van Aert volgde met de rest van het pak in zijn spoor. Van der Poel gleed in de eerste ronde even weg maar kon snel corrigeren. Datzelfde lot was ook Van Aert bezegeld. Van der Poel bleef tempo maken en enkel Michael Vanthourenhout kon het wiel van de Nederlandse kampioen houden.

In de tweede ronde repte Wout van Aert zich naar dit duo toe. Zo trokken drie leiders de derde ronde in. Achter hen klitte een groepje met acht renners, waaronder Daan Soete, Wietse Bosmans en Lars van der Haar, samen. Zij volgden op 15 seconden. Van der Poel slipte opnieuw en moest zo Van Aert met Michael Vanthourenhout laten rijden. Bij de passage aan de zandbak dichtte de Nederlander echter opnieuw de kloof. Lars van der Haar trok in zijn eentje op jacht naar de drie leiders waarbij de kopposities steevast wisselden.

Wout van Aert moest, na een klein foutje, op vier ronden van het einde zijn metgezellen laten rijden. Het teken voor Van der Poel om te gaan versnellen. Op vier ronden van het einde had de Nederlander 5 seconden voorsprong op Michael Vanthourenhout en 13 seconden op Wout van Aert. Lars van der Haar en Eli Iserbyt moesten dan al 35 seconden goed maken op een ontketende Mathieu Van der Poel. De Nederlander kon van dan af zijn voorsprong netjes opbouwen en zijn eigen tempo regelen. Michael Vanthourenhout consolideerde zijn tweede plaats voor Wout van Aert. Lars van der Haar werd vierde. Na Eeklo, de losse cross in Waterloo, de Wereldbekercrossen in Iowa en Waterloo en de Superprestigecross van Gieten van afgelopen zondag werd het de zesde zege op evenveel wedstrijden dat Mathieu Van der Poel tot dit seizoen reed.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong