Sport.be

Veldrijden

Meersman kandidaat om De Bie op te volgen

06.10.2017 | Erik Duchateau

Belga

Marlux-Napoleon Games-manager Jurgen Mettepenningen geeft zichzelf nog één weekend bedenktijd en wil voor de crossen van Kruibeke en Zonhoven, respectievelijk op zaterdag 14 en zondag 15 oktober, zijn nieuwe sportdirecteur bekendmaken.

Mettepenningen denkt aan Gianni Meersman, Angelo De Clercq, Klaas Vantornout, Richard Groenendaal of Jan Verstraeten om Danny De Bie op te volgen. "Ik heb nog geen enkele officiële overeenkomst. Met niemand. Die wil ik wel in de loop van volgende week hebben", stelt Mettepenningen. "Het wordt immers kort dag. Ik mag niet te lang talmen, want de crossen volgen elkaar zeer snel op en ik wil zo vlug mogelijk betere resultaten zien."

Mettepenningen stuurde Danny De Bie maandag de laan uit als sportdirecteur, dit wegens de tegenvallende prestaties van de ploeg. "Ik heb enkele denkpistes. Angelo De Clercq heeft overgenomen, maar ik vind hem net iets te jong om hem nu al voor de leeuwen te gooien. Ik wou Klaas Vantornout als coach aanduiden, maar die gaf aan nog tot eind dit seizoen te willen crossen. Misschien kan De Clercq het seizoen uitdoen om daarna de functie van sportdirecteur door te geven aan Klaas. Dat is een mogelijkheid."

"Een andere denkpiste is het aantrekken van Gianni Meersman. De 31-jarige ex-renner heeft kennis van veldrijden en koersen op de weg. Dat laatste is niet onbelangrijk, want een crossploeg moet zich ook op de weg kunnen profileren. Met Gianni had ik een goed gesprek, maar er is nog niets getekend."

"Ik heb ook gesproken met Richard Groenendaal. Die heeft nog steeds geen onderdak gevonden. Hij is een man die ook wel het klappen van de zweep kent. En dan is er nog Jan Verstraeten. Ook iemand die een pak ervaring heeft. Ik moet nog wat brainstormen, maar ik hak sowieso volgende week de knoop definitief door", besluit Mettepenningen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong